Annika in The USA

Annika in The USA

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lets start this summer

Summer, it's finally here! Ihanaa kesää kaikille!<3

Kauan ootettu kesä ja loma on vihdoinkin alkanut. Miekin kuuluin niihin, jotka pitkään ja hartaasti tätä on oottanut kaiken kiireen, koulustressin ja kylmien säiden lomassa. Nyt täytyy kyllä todeta, että apua! Kesä tuli vähän liian äkkiä ja hurjempaa tästä tekee se, että mun ja Amerikkaan lähdön välissä on enää kesäloma, ja itseasiassa vähän vähemmänkin aikaa, kun lähtö on ennen kesäloman loppua. Nyt voi sanoa, että kyllä jännittää!
Host äiti totesi yksi päivä, kun olivat saattamassa vanhempaa host siskoani lentokentälle, että seuraavan kerran, kun he sinne menevät, he ovat minua vastassa, samaan syssyyn mum totesi, ettei siihen ole enää kauaa! Ei todellakaan ole!
Eka vuosi lukiota on takana ja huhhuh miten nopeasti sekin on mennyt. Tuntuu, että joka kouluvuosi menee vähän edellistä nopeammin. Eli eihän se viiden vuoden yliopisto sitten joskus varmaan pitkältä tunnu, kun jo ensimmäinen lukiovuosi on näin hujauksella mennyt, haha.
No, mutta nyt kesäviettoon; rusketusta pintaan, talviturkki pitäisi heittää, mansikoita vähän lisää maistaa ja rentoutua! Okei, mun kesää varjostaa ensiviikon torstaina odottavat saksan ja englannin korotustentit ja niihin opiskelu.....

2013-05-28 11.45.27


2013-05-28 16.51.39


2013-05-31 13.31.43

2013-05-31 15.15.52


Ja eilen tosiaan loma aloitettiin mun osalta kaksilla ylioppilasjuhlilla ja illemmalla mentiin kavereiden kanssa Kotkan Mansikkalahteen.

Alkuviikosta mennään Miran kanssa meijän mökille chillailee ja ensi viikon lauantaina lähdetään mun perheen kanssa Ruotsiin viikoksi sukulaisen luokse. Juhannuksena mennään kavereiden ja perheen kanssa luultavasti mökille ja sieltä illaksi veneellä Lehmä-saareen kavereiden kanssa, minne luultavasti on aika paljon porukkaa tulossa. Aion myös käydä pariin otteeseen landella eli Savitaipaleella. Kesän muihin lukkoon lyötyihin suunnitelmiin kuuluu Summer Up-festival, jossa oon parit viime vuodetkin ollut. Onko kukaan muu tulossa? Juhlia tänä kesänä ei liiemmin ole, yhdet rippijuhlat ja sitten ne omat läksiäiset loppukesästä. Reilu viikko ennen mun lähtöä on myös Kotkan Meripäivät, joihin en oo koko elämäni Kotkassa asuneena näköjään vieläkään kyllästynyt. Muutoin kesä tulee varmasti sisältämään ihan vaan chillailua, kun mulla ei tosiaan niitä töitä ole.

Miten muiden kesä alkoi?

2013-06-01 17.45.01-1

The weather is getting warmer and summer vacation is finally started! It's so cool that the first year of highschool is finished and stress about school doesn't bother me anymore. There are only 66 days left to going to the USA! I'm excited but also a little bit afraid. There is no much time that my exchange student year get started. Last school year has gone so so so quickly!!
But now it's time to chill out, get tanned, go for a swimming and taste strawberries and icecream! Ok, before it I have to study for my Deutch and English exams which are next Thursday... I have still couple exams left 'cause I didn't get as good grades of thouse exams as I'd have liked so I'm going to try again and get better grades!
Next week I guess I'm going to my family's summer cottage with my friend Mira and next Saturday me and my family are going to Sweden for a week. Midsummer fest I'm going to spend with my family and friends in our summer cottage and by celebrating. On July I'm going to go to a festival called Summer Up to Lahti for a couple days. End of the summer there is one quite a big festival in my city Kotka. I guess that this summer will mostly go by relaxing but it's nice that I have some plans so I don't get bored!

Yesterday I was in my friends graduating partys. After the partys we went to celebrate with my friends to the beach called Mansikkalahti. 

About studentexamen, graduating from Finnish highschool:
A similar test has also existed in Finland since the mid-19th century. The test is called ylioppilastutkinto in Finnish and studentexamen in Swedish. The official English language translation is matriculation examination, but the test in fact constitutes the high school's final exam(s), in other words it is a high school graduation exam. Since 1919, the test has been arranged by a national body, the Matriculation Examination Board. Before that, the administration of the test was the responsibility of the University of Helsinki.
Under former law, successful completion entitled one to enroll as a university student (hence "matriculation"). Although the legal requirement has been lifted, matriculation without completing the test is still an exception. The universities are now free to arrange their own entrance examinations in addition to considering scores from the matriculation examination. Thus, universities accept students based on the entrance exam points, the matriculation exam points, and also a combined score of these two. Successfully passing the test entitles one to wear the Finnish student cap.

From: Wikipedia

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joitko mansikas yhtää... xd

Annika kirjoitti...

Haha siinäpä vasta kysymys anonyymi ;D

Anonyymi kirjoitti...

Moi sul on tosi kiva blogi!:) Aattelin kans ite lähtee syksyl 2014 exploriuksen kautta USA:an, mut mietityttää lähinnä et onko tullu paljon lisäkustannuksia? Eli paljon sul tuli maksaa tää vaihto-oppilasvuosi? Jos siis ottaa mukaa myös vakuutukset, rokotteet ja viisumin. Ja paljon varaat ns. 'omaa rahaa' mukaan jenkkeihin? Ja tuleeks koulukirjoista paljon kustannuksii?

Annika kirjoitti...

Voi kiitos paljon! :) No siis niitä lisäkustannuksiahan tulee, järjestöstö riippumatta. Yleensä noi järjestöjen hinnat on vaan ohjelmahintoja (johon exploriuksella ainakin kuuluu myös lennot, soft landing camp, year end camp, tapaamiset ennen lähtöä yms) eli se ei kata viisumia, rokotteita yms. Tarkkoja summia en muista, mutta rokotukset on maksaneet ehkä about 150e, osan sain ilmaseksi koulussa. Vakuutus taitaa maksaa 750e, viisumi 128e ja sit oli joku sevis-maksu mikä oli 180 (135e?) dollaria vissiin. Meille sanottiin että noin 250-300 dollaria menee kuukaudessa Jenkeissä omaa rahaa, riippuu nyt vähän mitä kuluja tulee ja vähän että mitä host perhe etc. Isäntäperhehän on velvoitettu maksamaan vain ruoka, lukuunottamatta kouuruokaa, Ja tietenkin rahanmeno riippuu myös siitä, että shoppaileeko kuinka paljon :D Alkuun varmasti menee enemmän rahaa, soft landing campilla nykissä, harrastusmaksuihin, mahdollisesti koulukirjoihin, niistä en tarkemmin tiedä vielä. Että kyllä kuluja tulee :D Tähän mennessä on mennyt 8630e, äiti sano just :D Tai vakuutusta ei olla viel maksettu, mutta se kuuluu tohon summaan, Voin tehdä sitten Amerikassa postauksen kuluista tarkemmin ja kysyä vanhemmilta tarkemmat summat! Exploriusta kyllä suosittelen järjestönä edelleen, kaikki on toiminut hyvin tähän asti ja noi soft landing ja year end campit on ihan huiput!