Annika in The USA

Annika in The USA

maanantai 27. toukokuuta 2013

Summer 2013

Hi!

Wow, mulla on jo 80 lukijaa! Ihanaa, kun näin moni on eksynyt tänne!:P 

Tän postauksen idean kopioin vähän Tuulialta tai sain ainakin inspistä tähän häneltä!:) Thanks!

Alkava kesä (vai onko se jo alkanut?) tulee olemaan siinä mielessä ainutlaatuinen, että syksyllä ei mennäkään takaisin tuttuun ja turvalliseen kouluun ja aloiteta hikistä kouluvuotta, vaan matkaankin kauas pois ja uudet kuviot odottavat Salt Lake Cityssä. Edelleenkään, enhän mie kuolemassa ole, mutta jotenkin on vaan sellainen fiilis, että tästä kesästä on otettava kaikki irti ja nautittava, koettava ja elettävä enemmän kuin edellisinä kesinä! Toisekseen kyllähän vaihtovuosi vaatii veronsa, niin kuin oon aiemmin todennutkin; Jenkkilään ei lähdetä vaan hyppäämällä koneeseen vaan on paljon tehtävää ennen sitä. Monet "viralliset" asiat on jo hoidettu, mutta muutamia pakollisia juttuja on vielä edessä. Ja tietenkin on jotain ei niin pakollisia, mutta mun mielestä kuitenkin tärkeitä tehtäviä hoidettavana, kuten tuliaiset isäntäperheelle ja aluevalvojalle, sekä muita matkaan valmistautumiseen liittyviä juttuja.

Tein nyt tällaisen listan kesäksi, mitä vielä pitäisi tehdä :) Katsotaan kesän lopussa mitä lopulta sain aikaiseksi!
I made a list about things which I should do in this summer before going to USA! 

1. Viisumin hankinta
Viisumihaastattelu mulla on 14.6, kello 13 aikaan. Sitä ennen pitäisi taas täytellä papereita, parikymmentä kuulemma. Huoh, tärkeä juttu, mutta ei kauheen innostava..
1. Visa
I've got a visa interview 1 p.m 14th of June. Before it I should fill up some papers. I heard there are 20-30 papers which I should fill before the interview, uh that doesn't sound fun! 
2. Rokotukset kuntoon 
Oon saanut jo ties kuinka monta piikkiä, vielä yksi pitäisi ottaa. Varasin terkkarilta ajan ja tosiaan saan viimeisen rokotteen eli toisen osan hepatiitti A- ja B-yhdistelmärokotteesta. Ensimmäisen osan sain siis joskus viime vuoden lopussa. 17.6 jälkeen on rokotuksetkin kunnossa!
2. Vaccinations 
I've got many kinds of vaccinations. I don't even remember every of them! Anyway, 17th of June I will get the last one, the second part of the vaccine against A- and B-hepatitis. 

2013-05-01 14.48.03
2013-05-13 12.38.18

3. Tuliaiset!
Mun lisäksi varmasti monet muutkin vaihtarit miettivät kuumeisesti mitä hankkia isäntäperheelle ja aluevalvojalle tuliaiseksi. On mulla jo jotain ideoita, mutta lisää otetaan vastaan! Muumi-mukeja, Fazerin suklaata, salmiakkia, jotain Marimekkoa, Iittalaa, suomalaisia design-koruja siskoille, muutamia Kotka-juttuja.. Noi on varmaan aika perusjuttuja. En kyllä yhtään tiedä mitä lopulta tulen heille viemään! Perheen miehien koripalloharrastus on myös otettu huomioon ja yhdet hauskat Kotkaan ja koripalloon liittyvät jutut on jo ostettu heille! Lisäksi mun mamma haluaisi lahjoittaa itsetekemiään käsitöitä isäntäperheeni äidille ja mummolle, mun mielestä tää on super kiva juttu :) Katsotaan nyt mihin tuliaisiin sitten tulen päätymään lopulta, kuvataan ne sitten USA:ssa!
3. Presents
Presents for host family. If you belong to my host family, please don't try to translate Finnish part of this section ;) I want to surprise you!

1368812423377

4. Valvoa öitä
Suomen kesäyöt on ehkä yks maailman kaunein asia. Se on asia, jota mun jenkkiperhe ei käsitä, haha. On ihanaa, kun meillä Suomessa on talvella niin pimeää, kesällä taas on valoisaa melkein läpi vuorokauden. Kesäöinähän ei nukuta, vaan silloin valvotaan, ajellaan, nauretaan, käydään yöuinneilla, hillutaan kaupungissa.. kunhan valvotaan. Musta tuntuu, etten paljon kotona öitä kesällä taaskaan vietä!
4. To stay awake over nights
I love Finland's lighty nights. I think that lighty nights are one of the most beautiful things in the world. There are so much to have fun at night like driving around the town by scooters or cars, go for a night swimming, laugh, hanging out some where..

2013-05-27 21.35.435. Käydä saunassa ja uimassa meressä ja järvessä!
Sauna on varmaan suomalaisin juttu mikä mulla tulee mieleen. Se kuitenkin on tullut mulle itsestäänselvyydeksi, sellainenhan löytyy useimman suomalaisen asunnosta tai vähintään taloyhtiöstä tai kesämökiltä. Se on arkinen juttu nyt, mutta kun Jenkeissä sellaiseen ei pääsekään, uskon, että ikävä tulee. Joten tänä kesänä sitten saunotaan kun vielä voidaan! Uidakin yritän mahdollisimman paljon meressä ja järvissä. Merikin on mulle aikalailla arkipäiväinen juttu kun tosiaan täällä Kotkassa, merikaupungissa asutaan. Ajan meren ohi päivittäin ja matka meren rantaan ei oo todellakaan pitkä kotoakaan. Pitää siis läträtä merivedellä nyt oikein paljon ja nauttia suomalaisista järvistä!
5. Let's go to sauna and swim on the sea and Finnish lakes!
Sauna is very Finnish thing. It's not so exotic for me right now but I guess I will miss it in the USA. So I try to spend time in sauna as much as I can in this summer, haha. Sea is also very ordinary thing for me 'cause I live so near it. There are many thousand lakes here in Finland. So I've got to swim in lakes too, I guess Finnish lakes are quite different as Salt Lake.

2013-05-01 15.07.36

6. Syödä ruisleipää
Haha, ette uskokaa kuinka paljon rakastan ruisleipää, ihan tosi paljon! Paahtoleivätkin ovat meillä taikaruista, en kauheemmin välitä vaaleasta leivästä. USA:ssa en mitä todennäköisimmin saa ruisleipää (ellen tähän jonkun keinon keksi.. Ruisjauhojen metsästykseen siis!) joten nyt kesällä pitää nauttia siitäkin erityisesti!
6. To eat Finnish rye bread!
I think it's simply the best bread in the world, haha. Even my toasts are made from rye.

2013-04-13 23.09.13

7. Opetella tekemään niitä perhanan perinneruokia
Osaan joo tehdä ruokaa, mutta oon vähän laiska, tässäkin hehe. Ja mun kokkaaminen on siis rajoittunut viime aikoina lähinnä jauhelihaan tai kanaan, seuraksi täysjyväriisiä tai -pastaa, ehkä vielä pakastevihanneksia. Jotta voisin tuoda suomalaista kulttuuria Jenkeissä mun perheen elämään ruuan merkeissä, pitää ehkä vähän petrata kokkaustaitoja, jotta makaroonilaatikot, kaalilaatikot, karjalanpaistit, lihapullat sun muut sujuu kuin vettä vaan! Riisipuuron tekoa voisi vähän treenata joulua varten ja niitä korvapuustejakin voisin kokeilla :D Kokkailua ja leipomista siis tiedossa kesällä, tulkaa kaverit syömään!
7. To cook Finnish food
Yeah, I like to cook and I think I'm quite okay at that but I've been a bit lazy last times so I think I should train some Finnish food cooking that I can make delicious meals for my host family in the USA! I promise I will try at least to make Finnish macarone casserole, meat balls in the Finnish way and rice porrige on Christmas.2013-05-01 15.05.53

8. Mökkeillä
En olisi uskonut, että suunnittelen tässä mökkireissuja. Tosiaan pari vuotta sitten mut piti pakottaa mökille. Kesällä olisi kiva lähteä mökille, saareen ja keskelle metsää niin perheen kuin kavereidenkin kanssa. Mökit on vaan niin suomalainen juttu! Jenkeissähän niillä on niitä kesäajan huviloita ja kesäasuntoja, meillä on mökit ja useimmalle mökki tarkoittaa paikkaa keskellä ei mitään ilman kaupungin mukavuuksia. Meijän mökillä saunotaan, uidaan, grillataan, veneillään (mulla on oma vene!!), rentoillaan ja nautitaan luonnosta (miekin yritän).
8. To spend time in our summer cottage
I admit that I prefer more city than forest but in this summer I'm going to spend time in our summer cottage what is located on some island out of Kotka. There is nature all around but I think there is lots of fun with my family and friends. There we can go to sauna, swim, have barbeque party, go somewhere by boat (I've got own boat), take relax and enjoy about peaceful enviroment.

2013-05-14 21.07.209. Pitää hauskaa
Haluan käydä festareilla, juhlia aamuun asti, pitää kavereiden kanssa grillibileitä, viettää hauskan juhannuksen, pitää pieniä illanistujaisia (ja isoja), tehdä extemporee reissuja, juhlia Meripäivillä ja pitää yksinkertaisesti hauskaa! Läksiäisetkin kai kuuluu tähän kategoriaan.. ristiriitaista kyllä, mutta on ne myös aika haikea juttu..
9. To have fun
I want to go to music festivals, celebrate until the sun set, have barbeque parties with my mates, spend nice Midsummer fest, have little parties with the best friends and simply enjoy life.

2013-04-23 18.22.58

10. Olla rakkaiden kanssa
Viimeisin muttei suinkaan vähäisin. Tää on ehdottomasti tärkein kohta. Mulla on elämässä uskomattoman upeita ihmisiä, niin kuin oon monesti blogissa todennutkin. En voisi tarpeeksi korostaa, kuinka kova ikävä mulla tulee mun läheisiä. Tää on monelle vaihtarille varmasti tuttua. Huoli kuinka pärjää ilman parhaita ystäviä ja perhettä, on ainakin tullut mulle päivä päivältä todemmaksi. Vielä ei oo itkettänyt, mutta lähellä sekin on ollut. Mun sisko vihaa mua yli kaiken, kun kerron tämän, mutta olin niin liikuttunut, kun sisko teki koulussa jäähyväispuheen mulle. Enemmän vielä liikutti, kun toinen aina vähän valuttaa pari kyyneltä, kun puhutaan mun lähdöstä. Mulla tulee niin kova ikävä mun rakasta pikkusiskoa! Oon myös vinkunut parhaimmille kavereille jo useampaan otteeseen, kuinka vaikeaa ainakin aluksi tulee olemaan olla kaukana heistä. On pari erityistä ihmistä, keitä tulee niin ikävä.. Siksi haluan viettää aikaa mahdollisimman paljon mun rakkaiden kanssa ja tehdä monia muistoja lisää!
10. To spend time with friends and family -the people I love the most
I will miss my friends and family so much in the USA so thats why I want to spend time with them as much as I can before going to the USA.

2013-05-14 21.07.08

Siinä nyt kymmenen tavoitetta kesälle. Yksi tavoite, jonka keksin aika äskettäin on se, että haluan käydä kesän aikana kymmenessä suomalaisessa kunnassa tai kaupungissa! Pitää vähän reissata! Lets see, kuinka käy ;)
There are ten aims for this sunmer. I've got one goal what I figured few days ago. I try to visit ten towns/cities in Finland in this Summer! Lets see, will this happen or not ;)

PS. Lähtöön on enää 72 päivää ja KYLLÄ alkaa jo jännittää! Viimeaikaiset tapahtumat on johtaneet jopa siihen, että lähtö vähän pelottaa.. Sanon vain, että siitä tulee niin vaikeaa.

Mitä kesäsuunnitelmia/must to do-juttuja muilla on?:)

Mitä tuliaisia muut vaihtarit ovat viemässä/vieneet hosteilleen? Ehdotuksia otetaan vastaan!

Onko kellään mitään ehdotuksia, millaisia postauksia haluaisitte mun tekevän kesällä ennen vaihtovuotta tai sitten Jenkeissä?
HEI EXPLORIUKSEN KAUTTA USA:AN LÄHTEVÄT VAIHTARIT! Liittykäähän Millan perustamaan Facebook-ryhmään, jonne pääsee TÄSTÄ ;)

18 kommenttia:

Demi A. kirjoitti...

Hyvä to do -lista, tolla pääsee jo pitkälle! Meidän listassa on ainakin Korkeasaari-käynti niin, ettei tarvitse vetää rauhoittavia. Ja Ruisrock niin, ettei tarvitse pyörtyillä ikävästä :D

hmm, tuliaisia... Mä oon ollut itse koulun kautta kahdella viikon vaihtoreissulla, Portugalissa ja Italiassa. Me vietiin kanssa muumitavaraa, Marimekkoa, purkkaa (ksylitol on suomalainen keksintö!) ja suklaata tietty ;D sitten vietiin myös salmiakkia ja katottiin heidän ilmeitään kun he syövät niitä :D:D

Tuulia kirjoitti...

Aww, kiitos maininnasta! :) Tosi kiva tää sunki lista, kumpa mäki olisin voinu lisätä kaiken maailman festarit omaani.. Lähen vaan ennen esim. Ruisrockia, Ilosaarta, Weekendii, Rock the Beachia sun muita mihin olis ollu mahtava päästä...

EMMA kirjoitti...

Mille festareille oot menossa? :) Ite meen telttailemaan Summer uppiin! :D

Annika kirjoitti...

Ei vitsi Korkeasaari kuulostaa huipulta!:p Viima tykkää varmasti! Ja vooi toi Ruisrockikin kuulostaa hauskalta :)

Joo hyvä kun muistutit ksylitolista! En tykkää itekää salmiakist mut ei sitä tiiä jos ne tykkäiski haha ;D ompahan ainaki makuelämys!

Sanna Liisa Emilia kirjoitti...

Sain ne mun viisumipaperit tänään ja oon nyt menos sinne samoihin aikoihin ku sä :) Ja ku tuun junalla niin oon siellä mun mielestä aika aikasin.. Et voi olla että nähäänki, riippuu ny missä oon sit ne odotteluajat :D

Lauramaria kirjoitti...

Toi laukku on niin kiva, tommonen räikee et erottuu muista harmaista ja mustista:D

Annika kirjoitti...

Tuulia: Eipä mitää! Nii joo sul on niin aikasin lähtö:o No mutta kyllähän se on kuitenkin kaikkien festareitten arvoista!:) Mullaki jää Weekend festival väliin, ois ollu kiva sinneki mennä.

EMMA: Myöki ollaa hei luultavast menos Summer uppii!:) Haluisin kans Ruisrockii mut kattoo nyt:D ja onhan Kotkassa, siis tääl mis asun ni omat "festarit" Kotkan meripäivät hah!

Sanna: Ai sulki se on 14. päivä, kiva!:) Voi kyl olla et nähää siel :p Mieki joudun oottelee Helsingissä, kun tullaan klo 10 Ruotsista niin joku kolme tuntia pitää jossain siellä venailla:)

Annika kirjoitti...

Lauramaria: Joo mieki tykkään tosta!:) Mietin aluks pinkkii ja limen vihreetä tai neonkeltasta mut ku toi löyty ni onhan toiki tosi räikee!:p

emmmaa kirjoitti...

Vaikka mulla ei vielä hostperhettä ookkaan, niin oon jo ostanu Tatun ja Patun This is Finland kirjan tuliaiseksi :-) Siinä kerrotaan niin kivasti suomesta ja suomalaisista ja se on tehty hauskaksi eikä niin vakavaksi :-D

Annika kirjoitti...

Emma, joo oon kuullukin tosta kirjasta!:) Voi olla et se lähtee munkin matkaaan tuliaisena jenkeille!

Anonyymi kirjoitti...

I really enjoyed that you translated your weird language to english. I was just surfing on blogger and I found your blog, and I have to say you're cool! I hope you love USA, even though it might not be as cool as Finland :D Is it cold there, isn't it? I mean like it's May and you are still wearing jackets and stuff..wow interesting!! I'm from Georgia and it's so freaking hot already lmao!! But anyways, have a nice spring and I hope you enjoy your year in the US :))) !! Sorry, I don't have a blog yet, but I might start one :))

Annika kirjoitti...

Oh thank you! Hah, my English isn't perfect but I try to translate my stories to English as good as I can. I know Finnish is weird language haha!
It's so funny that you say Finland would be cool, I don't think so, haha :D I can't wait to go to the USA! I guess it's much cooler than Finland ;D
It's not cold anymore here. Those pics have taken few weeks ago and thats why I have jacket haha. It's quite warm here right now! I don't know if you know celsius but it's like +20 degrees. But summer is coming and I think it's hot also here on July! Wow, enjoy those hot weathers in Georgia!
Have a nice spring and summer for you too and thank you for your comment!
When you do your blog, just tell me and link for me it!

Anonyymi kirjoitti...

Haluisitko tehdä jonkun tavallisen videopostauksen?? Vaikka kertoa vähän videollakin asioita vaihtariin lähdöstä vaikka oothansä jo kirjotellutkin niistä aika paljon :):)

Annika kirjoitti...

No, en mie suoraa ei sano, mut en nyt tiiä tosta videopostauksesta :D osaisitko sanoo vähän tarkemmin et millasen videopostauksen haluisit? :) Kiitos ehdotuksesta jokatapaukses!

Anonyymi kirjoitti...

Olin 3 viikkoo jenkeis vaihtarina. Californiassa. Ajattelin et ei hitsi ois siistii ja et olisko siellä niinku leffoissa näytetään high school yms.. petyin aika paljon :/ oli se 5 päivää ihan jees mut ei se sit oikee ollu mun mesta... :sss

Annika kirjoitti...

Aijaa voi harmi, kun sun vaihtokokemus ei oo menny parhaalla mahdollisella tavalla :/
Pitää toivoa, että viihtyisin Salt Lake Cityssä ja vuodesta tulis mahtava. Yritän lähteä ilman suurempia odotuksia, mutta kuitenkin toivoa parasta ja varautua pahimpaan niin ei tulisi suurempia pettymyksiä ja pärjäisin siellä :)

Marissa kirjoitti...

mulla on viisumihaastattelu samana päivänä ja samoihin aikoihin! :-)

Annika kirjoitti...

Marissa, tuu moikkaa jos tunnistat ! :)