Annika in The USA

Annika in The USA

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Visa of the USA

Hi!

No, nyt on viisumiasiat hoidettu - onneksi! Voi hyvää päivää mikä homma tossakin oli. Ensinnäkin viisumihakemuksen ohjeet tuli mulle todella myöhään, joten itse hakemuksen täyttö täytyi tehdä yhdeltä istumalta. Hakemuksen täytössä meni ehkä parisen tuntia. Sain ohjeet päivää ennen Ruotsiin lähtöä, joten pieni hoppu tuli. 
Hakemus ei ollut pitkä, ainakaan niin pitkä kuin kuvittelin. Ohjeet olivat ainakin mun mielestä vähän sekavat ja välillä meinasi hermot mennä. Varsinkin sevis- ja viisumimaksun maksaminen tuotti päänvaivaa.
Viisumihakemus tehtiin netissä, englanniksi. Täytyi täyttää paljon tietoja itsestä, perheestä, isäntäperheestä, koulusta, tulevasta koulusta.. Jotkut kohdat aiheuttivat päänvaivaa, mutta jos niihin ei löytynyt ohjeista ratkaisua, Exploriuksen USA:n 2013-2014 vaihtareitten Facebook-ryhmästä  löytyi apua. Toivottavasti täytin kaikki tiedot oikein! Älyttömimpiäkin asioita piti varmistaa, kuten: Suunnitteletko kansanmurhaa? Aiotko harjoittaa prostituutiota Yhdysvalloissa? Kuulutko terroristijärjestöön? Rahoitatko terroristien toimintaa? Ja niin edelleen.. :D Lisäksi mun piti nimetä kaksi henkilöä perheeni ja sukulaisteni ulkopuolelta, jotka voivat varmistaa tietoni todeksi. Sellaisen vinkin annan, että se numerosarja, jonka saa aluksi, kannattaa laittaa ylös, että pääsee kirjautumaan takaisin hakemukseen. Ite kirjoitin sen mun käteen haha. Ja tosiaan kannattaa tallentaa hakemusta aina uudelle sivulle mentäessä, sillä sivusto saattaa välillä kirjata ulos itsestään ja ilman erillisiä tallenuksia täyttämäsi tiedot eivät välttämättä tallennu.
En kyllä usko, että mihinkään muuhun maahan kuin Yhdysvaltoihin on näin vaikea lähteä. Vaaditaan kaikkia todistuksia ja varmistuksia, leimoja, virallisia papereita..

Jos jollain on vielä viisumin haku edessä tai tulee jotain kysyttävää, multa voi ehdottomasti kysyä apua siinä! Ymmärrän tosi hyvin, jos jonku muunkaa mielestä toi ei oo ihan simppeli juttu :D
Viisumihaastattelu oli mulla 14.6 Helsingin USA:n suurlähetystössä. Ensin kokoonnuttiin muiden Exploriuksen vaihtareitten kanssa viereiseen kahvilaan ja siellä meidät jaettiin kolmen hengen ryhmiin, joissa haastatteluun menimme. Mie olin ihan ekassa ryhmässä. Onneksi mun kanssa olleet vaihtarit olivat vähän skarpimpia kuin mie, sillä jos oisin yksin joutunut konsulaattiin menemään, niin en olis varmaan löytänyt sinne tai osannut tehdä mitään! Joten tosi kiva, kun ei tarvinnut yksin mennä.
Suurlähetystö oli perusasunto, jonne mentiin summeria painamalla, jonka jälkeen jokaisen piti sanoa nimensä. Tämän jälkeen kerrottiin reittiohje, joka multa ainakin meni ihan ohi. Kerroksia ylempänä konsulaatin ovella viranomaisen asuun pukeutunut mies otti ensin meiltä kaikilta passit ja sitten yksitellen mentiin asuntoon, jossa eka suoritettiin turvatarkastus. Ne ketkä on olleet lentokentällä, niin tietää millainen se on. Metallinpaljastimen läpi kuljettua mut tarkastettiin lisäksi sellaisella hälyttimellä (?) vai mikä lie onkaan. Ja sillä tarkastettiin ihan jalkateriä myöten, joten tarkkaa oli!
Tarkastuksen jälkeen vein paperini sellaiselle luukulle seuraavaan huoneeseen, jossa äkäinen mies otti ne. Tosiaan tonne viisumihaastatteluun tuli ottaa muutama paperi (löytyy viisuminhakuohjeista, että mitkä kohdat tuli tulostaa, jotain kuitteja maksuista ainakin) ja passi (+ värillinen passikuva, jos sitä ei saanut ladattua hakemukseen netissä) sekä nimellä kirjattu ja 6.20€ postimerkkejä sisältävä kirjekuori, jossa edellä mainitut laput palautettaisiin takaisin. Lisäksi saimme omat viralliset lomakkeemme kahvilassa ennen konsulaattiin menoa, ja myös se annettiin konsulaatin luukulle. Papereiden luovuttamisen jälkeen menin odotustilaan muiden kanssa. Odotellessamme sinne tuli myös seuraavien ryhmien vaihtareita ja juteltiin siinä samalla. Välissä aina kutsuttiin vuorotellen oppilas kerrallaan seuraavalle luukulle sormenjälkien ottoon. Se sormenjälkienotto ainakin mun kaltaiselle blondille taisi olla liian haastavaa :D En aluksi tajunnut, että pleksissä oli kuvaohje ja yritin vain kuunnella epätarkkaan mikrofoniin puhuvan naisen englanninkielistä opastusta ilman tulosta. No, sitten kun huomasin ohjeet, niin saatiin sormenjäljetkin otettua!
Sormenjälkienoton jälkeen siirryin takaisin odotustilaan, jossa ehdin taas jutella muiden kanssa. Hetken kuluttua mut pyydettin haastatteluun, joka siis kesti ehkä 30 sekuntia. Eli ei se mikään kuulustelu ole! Aivan turhaan jännitin sitä. Haastattelija vain pyysi englanniksi kertomaan vaihto-oppilasohjelmastani. Kerroin meneväni Utahiin Salt Lake Cityyn, ja että opiskelen high schoolissa ja asun host perheen luona. Haastattelija totesi tähän: Wow, that sounds wonderful! En kuitenkaan usko, että hän edes kuunteli mitä sanoin, kun touhusi siinä samalla jotain muuta haha :D

 Haastattelu oli ohi ennen kuin huomasinkaan ja kokonaisuudessaan koko juttu kesti ehkä puolisen tuntia. Sitä on turha stressata. Melko liukuhihnameininkiähän se oli, helppo juttu!

Kirjekuori, missä passini tuli takaisin ja, joka sisälsi sen tärkeän ennen haastattelua jaetun lomakkeen (sellainen paperi, joka tarvitaan mukaan Jenkkeihin ja jonka hukatessani täytyisi pulittaa parisen sataa dollaria..), tuli parissa päivässä, vaikka meille sanottiin sen tulevan viikon sisään, eli ripeää toimintaa konsulaatilta.

Ketä muita Exploriuksen vaihtareita oli 14.6 viisumihaastattelussa?

Ainiin varmistettiin mun lähtöpäivä Exploriukselta ja tosiaan 7.8 suuntaan kohti New Yorkia ja 10.8 Salt Lake Citya softlanding campin jälkeen!

Hi!

I had a Visa interview 14th of June in Helsinki. Even I was a bit afraid at first, I must say it was a piece of cake! The interview last only 30 sec. The Visa application was kinda funny 'cause there were lots of weird questions like "Are you a terrorist?" or something like that. Still it took lots of time, about couple of hour. I had to hurry up 'cause I made it a last evening before my trip to Sweden!

I'm happy I've got a Visa now and I don't need to stress about it anymore! Now I can focus to wait 7th of August when I'll take a flight to New York! 10th of August I travel to Salt Lake City, I really can't wait!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin päin salt lake cityä meet? Ite meen rivertoniin!

Annika kirjoitti...

Meen Holladayhin! Meenkin nyt heti kattoo kui kaukan Riverton on :)
Facebookis on muuten sellanen ryhmä kaikille Utahii meneville vaihtareille!

Lotta Viirlas kirjoitti...

Mä olin kanssa viisumihaastattelussa ja oltiin samassa odotustilassa jos oikein muistan niin kehuin sun blogias siel, tä on niin kiva! :)

Annika kirjoitti...

Joo mie muistan sut tosi hyvin! Hämmennyin hirveest sillo sun kehuista, haha :p kiitos paljon!:) etkös sie ollu kans tekees blogia vai oliks sulla se jo?

Noora kirjoitti...

Mäkin olin samana päivänä siel :) En kyl muista nähneeni sua siel :D

Annika kirjoitti...

Aijaa, no jos sulla oli paljonki aiemmin tai myöhemmin toi haastattelu ni ei varmaa olla oltu samaa aikaa ku aika nopeestihan toi meni :)

Anonyymi kirjoitti...

Hi Dear, are you genuinely visiting this web
site on a regular basis, if so after that you will
without doubt get nice knowledge.

Also visit my page - blogger.com

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon hintaa tolla viisumilla on tai mitä kuluja tohon viisumiin sisältyy? :)

Anni Tilli kirjoitti...

paljonko hintaa tolla viisumilla on ?

Annika kirjoitti...

Multa löytyy sellainen postaus kuin My Exchange Year costs 8700€ tai jotaa sellasta ja sen löytää varmaan ihan hakusanoilla, annikaintheusa.blogspot.fi my exchange year costs tai jotain 😊