Annika in The USA

Annika in The USA

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Explorius: Go study - have fun!

Hi!

Oon siis lähdössä Amerikkaan Exploriuksen kautta ja halusin tehdä siitä oman postauksen, ehkä vähän mainostuskin mielessä :D Haluan nyt ihan ensin todeta, että mulla ei ole ollut järjestön kanssa tähän mennessä mitään ongelmia. Kaikki on sujunut tosi mallikkaasti ja oon ollut enemmän kuin tyytyväinen. Viesteihini on vastattu nopeammin kuin olisin uskonutkaan ja apua oon saanut aina, kun oon tarvinnut. Explorius on järjestönä melko pieni ja tiivis, joten henki siellä on ollut tosi tuttavallista ja vastaanottavaista.

Mitään historia shittii en nyt ala Exploriuksesta vääntämään, koska se nyt ei ketään kiinnosta. Enkä oikeastaan edes ole ottanut selvää siitä xD Mutta kuitenkin, ajattelin siis kertoa vähän käytännön jutuista, kuten vaihto-oppilasohjelmasta, hinnoista ja sen sellaisesta.

Exploriuksen kautta voi lähteä USA:n lisäksi lukuisiin muihin maihinkin, kuten Uuteen-Seelantiin, Australiaan,  Iso-Britanniaan, Saksaan, Etelä-Afrikkaan, Brasiliaan, Argentiinaan, Intiaan, Kiinaan, Kanadaan, Irlantiin, Ranskaan, Ecuadoriin, Espanjaan, Italiaan ja Japaniin. Toivottavasti nyt sanoin kaikki :D Eli maiden valintamahdollisuus on laaja! Lisäksi lukiovaihdon lisäksi voi lähteä ainakin Amerikkaan myös yliopistovaihtoon. Järjestö tarjoaa myös eri pituisia vaihto-oppilasohjelmia, kolmesta kuukaudesta lukuvuosivaihtoon.

Itse en oo hirveästi ottanut selvää muiden maiden vaihto-oppilasohjelmista, mutta ainakin USA:n ohjelmaan kuuluu vaihto-oppilasvuoden lisäksi:

4 tapaamista ennen vaihtovuotta: Valmennustilaisuuksia järjestetään pitkin vuotta ennen lähtöä ja niissä käydään läpi mm. näitä aiheita: Isäntäperhe, koulunkäynti ulkomailla ja teinielämää ulkomailla. Noi kolme ekaa tapaamista siis ovat vapaaehtoisia. Nää on mun mielestä ollut tosi hyödyllisiä! Vika eli neljäs tapaaminen on joskus tässä keväällä ja se siis on pakollinen ja siellä käsitellään viisumi- ja lentoasioita.

Lennot: 95% vaihtareista vielä pääsee matkustaa ryhmissä ja, jos yksin joutuu matkaamaan, voi aina pyytää apua Exploriukselta, joten lento on silloinkin turvattu. Menopaluulennot siis kuuluu hintaan!

Soft landing camp: Eli sellainen "sopeutumis" leiri, missä vähän jutellaan mun käsittääkseni tulevasta vuodesta ja kierrellään New Yorkia. Leiri kestää muutaman päivän.

Year end camp: Tää on nimensä mukaisesti vuoden loppuessa ja silloin vietetään muutama mukava päivä New Yorkissa, Chicagossa tai Washington DC:ssa ja muistellaan mennyttä vuotta!

Yhteyshenkilön: Tän oletan olevan aluevalvoja, joka "pitää huolen" sitten siellä kohdemaassa. Saa korjata, jos puhun nyt ihan puuta heinää!

Sijoitustakuu: Eli sijoittuminen on taattua USA:ssa ja isäntäperheen saa varmasti! (Ellei ole mitään rajoituksia, näistä en sen kummemmin tiedä, kun itsellä ei sellaisia ole)

Lisäksi Explorius on mun mielestä ihan mahtava järjestö senkin puolesta, että ympäristöasioitakin on ajateltu. Jokaista Expon vaihto-oppilasta kohden he istuttavat 50 puuta Afrikkaan lentojen ympäristöhaittoja korvaamaan. Senkin lisäksi järjestö on mukana kummioppilastoiminassa. Koska itsekin pidän koulutusta ihan ykkösasiana maailmassa, on hienoa, että Explorius kustantaa jokaista vaihtariaan kohden yhden afrikkalaisen, gambialaisen tai tansanialaisen, koululaisen opiskelun kokonaiseksi lukuvuodeksi! Moraalinkin kannalta Explorius oli ehdottomasti paras valinta mun mielestä :)


Toivottavasti nyt mainitsin kaiken. Amerikan ohjelmahinta on siis 7250 euroa tarkalleen.

Ja siis vaihtoon voi hakea:

"Voit hakea USA:han Exploriuksen vaihto-oppilaaksi, jos olet syntynyt 1.3.1995–1.8.1998 välisenä aikana, et ole osallistunut ylioppilaskokeisiin ja opiskelet kokopäiväisesti lähtöä edeltävänä lukukautena. Sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset ja hyvä englanninkielen taito".

Ylläoleva on siis kopioitu suoraan Exploriuksen sivuilta, jonne pääsee TÄSTÄ!

Mulla ei ole kuin hyvää sanottavaa Exploriuksesta ja enemmän kuin suosittelen lähtemään vaihtoon juuri sen kautta! Muistutukseksi vielä, että muutamia paikkoja tällä järjestöllä vielä on, myöhäisimmät ehtivät lähteä syksyllä 2013 vaihtoon, jos ovat oikein nopeita!;)


Go study - have fun!

9 kommenttia:

Demi A. kirjoitti...

Ohho, vielä pääsis vai ;D pitäisköhän.... Viiman voisin ottaa mukaan :D

Annika kirjoitti...

Viimis matkaa vaan xD siitähän tulis ihan kansainvälinen muksu ;) ainut vaa hänel vois olla vähän hatarat muistikuvat reissusta !

Anonyymi kirjoitti...

Mä ajattelin lähtee vaihtoon syksyllä 2014 ja mietin justiisa järjestöä. Sun tekstin jälkeen exploriuksesta jäi hyvä kuva, mut oon kuullut että explorius ei löytäiskään kaikille perheitä ja saattaa yhtäkkii sanookin lähdön aikaan et sori perhettä ei löytynyt ja et pääs lähteen :O toi ois ihan hirveetä!!

Mut niin mun piti kysyä sulta vielä että mitä maavaihtoehtoja sulla oli muuta ku Usa? Siis mietitkö muita maita, mitä? Jos jaksaisit asiaan enemmän syventyä niin tekisitkö postauksen?:)

Mä mietin Usan ja Kanadan välillä ja mukana on myös Espanja ja Argentiina kun sitä oon alkamassa lukemaan lukiossa

Kiitti jo etukäteen vastauksesta! Tää blogi vaikuttaa jo nyt ihan huippukivalta!
Ps. Tiiän sut kavereitten kautta;D

-J

Annika kirjoitti...

Järjestö kannattaa tosiaan valita huolella, tutkia eri vaihtoehtojen nettisivuja ja just lukea vaikka vaihtariblogeja :) Itekin oon joskus noit juttuja exposta kuullut mut c'moon, ei ne vois luvata sijoitusta, jos tolleen kävisikin?:D eiks se ois joku rikoskin :o siis expo on siks mun mielest niin hyvä järjestö kun sijotus on taattu, järjestö siis "maksaa" perheen jos ns. "Ilmasta" perhettä ei löydy. Sijotus tapahtuu sitten niin että jollekin perheelle maksetaan pieni korvaus, sois järjestö maksaa, lisäkuluja siitä ei tule :) ja tää sijotustakuu siis on just USA:n lähtijöil!

Mulla oli muita maavaihtoehtoja ja mulla oli ajatuksena tehdä lähipäivinä postaus niistä :)

Voi kiva, kun tykkäät! :) ja kukahan mahdat olla?:D

Anonyymi kirjoitti...

tee oikeesti joku kysymyspostaus !!
ja heeii minuu vähän häiritsee kun puhut täällä aika vähän sun elämästä nyt suomessa :/

Anonyymi kirjoitti...

jäätävää että perheelle maksetaan että se ottais vaihtarin, oispa kyllä varmasti tosi kotonen olo ku tietää että tilille menee rahaa...

Annika kirjoitti...

Anonyymi 1: Voin varmaan joskus tehäkin :) Haluun pitää tän blogin aika lailla vain vaihtariblogina ja siksen kirjottele tänne oikee mitää mun jokapäiväsest elämäst :D

Anonyymi 2: Ei se musta jäätävää oo vaikka toki mielummin haluaisin sellaisen perheen joka ns. kokonaan on vapaaehtosest ottanut mut luokseen :) Tosiasia on kuitenkin se, että taloudellinen tilanne on tällä hetkellä huono Jenkeissäkin ja siksi oikeastaan kaikilla järjestöillä voi olla vaikeuksia sijoittaa kaikki oppilaansa. On enemmän kuin hienoa, että tietääkseni ainoana järjestönä Explorius _takaa_ jokaiselle jenkki vaihtarille perheen sijoittamalla perheettömäksi jääneen select highschool ohjelmaan. Siitä voi lukea lisää täältä:
http://explorius.fi/select_high_schools/valitse/

Tietenkin kaikille pyritään saamaan ns. "Ilmaiset" perheet, mutta joskus syystä tai toisesta sitä ei saada etsittyä perhettä sellaisellekaan oppilaalle, jolla ei ole mitään "esteitä" (allergiat, sairaudet?) niin silloin vaihtovuosi ei peruudukaan vaan perhe saadaa toisella keinolla.
Raha, jota näille perheille maksetaan ei suinkaan ole mikään heidän elantonsa, vaan pelkästää sen verran, että vaihtari pystyvät elättämään. Joten se kannattaa ajatella tyyliin elatusmaksuna :D

Ja huom. jotkut järjestöt jopa suoraan myöntävät että perheille yleensäkin maksetaan pieni summa vaihtareiden ylläpitämisestä. Exploriuksella ei kuitenkaan normaalisti makseta, vaan perheet ovat täysin omasta vilpittömästä tahdostaan hostaamassa vaihtareita. Ja varmasti select high schoolinkin host perheet ottavat omasta tahdostaa vaihtarin, ei heitäkään siihen pakoteta! Enkä usko sen pienen summan olevan mikään syy vaihtarin ottamiseen.

Itse voi vaikuttaa perheen löytymiseen tekemällä kiinnostavan hakupaketin ja laittamalla iloisia kuvia, ei kukaan varmasti tylsältä vaikuttavaa vaihtaria kotiinsa ota.
Tästä nyt tuli superpitkä vastaus, mutta toivottavasti kelpasi!:P

Maija kirjoitti...

Oon niin kateellinen ku teillä on toi soft landing camp ja vielä nykissä!! ku ite lähen AFSn kautta niin meillä ei oikee oo mitää sen kummepaa leiriä heti vaihtovuoden alussa.. Tiiätkö yhtää vielä et minnepäin jenkkejä oot lähtemässä?:) tosi kiva blogi!!

maijausa.blogspot.fi

Annika kirjoitti...

Se on kyllä ihan huippujuttu toi soft landing camp ja tää olikin varmasti ratkaiseva tekijä järjestönvalinnassa:) toi year end camp on kans kiva!
Itseasias pari päivää sit tuli yks perhevaihtoehto, mut siihen liittyy pari muttaa ni pitää sitä nyt vähän miettiä. Ens viikolla osaan kertoa enemmän!:) käyn kurkkaas sun blogis!