Annika in The USA

Annika in The USA

tiistai 18. kesäkuuta 2013

My exchange year costs 8793,32€

Hi!

Okei, eli mulle on tullut useampia kommentteja koskien mun vaihtovuoden hintaa. Eli paljon vaihtovuosi sitten maksaa? Paljon. Ohjelmahinnan lisäksi tähän on rahaa palanut vaikka kuinka paljon, halpaa lystiä tää ei ole.
Ajattelin tehdä nyt postauksen kuluista, joita nyt ennen lähtöä tullut. Sitten Jenkkilässä voin tehdä kattavamman postauksen siitä, paljonko rahaa menee kuukaudessa. Mutta nyt niihin euroihin, jotka tähän mennessä ollaan maksettu!

Exploriuksen ohjelmahinta 7250e sisältää:
käsittelykulut
Infoaminen eli tiedotuskirjeet, ohjeet ja tietenkin tuki ja apu vaihto-oppilasprosessissa
lennot
isäntäperheen ja koulupaikan etsimisen (huom! isäntäperheelle ei makseta vaihto-oppilaan pitämisestä!)
sijoitustakuun (käsittääkseni vain Exploriuksella!)
aluevalvojan
lähtövalmennukset (3 vapaaehtoista, 1 pakollinen)
Soft landing camp New Yorkissa sekä Year end camp New Yorkissa, Chicagossa tai Washington DC:ssa (!!! Tää oli varmaa isoin syy miksi Exploriuksen valitsin !!!)
ympäristökorvaus lennoista, eli Explorius istuttaa 50 puuta vaihto-oppilasta kohden Etelä-Afrikkaan ympäristöhaittoja hyvittämään
kummioppilaan, eli ohjelmahinnalla maksetaan yhdelle afrikkalaiselle nuorelle kouluvuosi
Ohjelmahinta on maksettu erissä, eli ei suinkaan yhdellä kertaa. Ensimmäiset maksuerät taisivat olla n. 1200e ja viimeinen, joka oli kesäkuun alussa, oli 3000e.

Rokotukset + lääkärikäynti + keuhkokuvat/tuberculoositesti (yksityisellä) 352e:
Rokotuksia tosiaan oon saanut useampia. En nyt aivan satavarma ole niistä eli saa korjata, jos unohdan mainita jonkun. Poliorokotuksen sekä jäykkäkouristus ja kurkkumätärokotuksen sain koululta ilmaiseksi ja A ja B hepatiittirokotukset (3 rokotetta) maksoi 155e yhteensä ja vuoden lopussa terveysasemalla ottamani aivokalvon tulehdusta vastaan otettu rokote maksoi n. 80e. Koska emme saaneet julkiselle puolelle lääkärintarkastusaikaa, jouduimme menemään yksityiselle ja se maksoi 50e. Samalla kerralla otetut keuhkokuvat eli tuberculoositesti maksoivat 65e.

Vakuutusmaksu 752e + Lentokenttävero ja polttoainemaksu 162e, yhteensä 887e
Vakuutus otetaan Amerikan kautta ja sen hinta määräytyy sen mukaan, minkä vakuutuksen vastaanottava järjestö on oppilailleen valinnut. Vastaanottava järjestö valitsee vakuutusyhtiön sen takia, että vakuutusasioita on huomattavasti helpompi selvittää mikäli tarvetta tulee, kun kaikilla on sama eikä jokaisella eri.

Viisumimaksu 128e + Sevis-maksu 136e + Viisumia varten värillinen passikuva 29.90e + kirjattu kirje konsulaattiin viisumihaastattelun yhteydessä 7.70e
Nää oli nyt ne viimeiset maksut. Noi hinnat saattaa vähän vaihdella vuosittain, muttei mitenkään radikaalisti. Tosiaan toi värillinen passikuva piti olla jonkun tietyn kokoinen. USA:n viisumikuvaa varten on tarkat ohjeet.

Äiti on kirjannut pitkin vaihtoprosessia kuluja ylös ja hyvä niin, kun sain ne nyt tähänkin laitettua. Mun vaihtovuosi Exploriuksen kautta tuli siis maksamaan ennen lähtöä tarkalleen 8793,32e. Tuleehan rahaa tietysti menemään myös Jenkeissä, mutta siitä lisää myöhemmin. Järjestöni mukaan kuukaudessa rahaa menee vaihto-oppilasvuoden aikana noin 250-300 dollaria.

Postauksesta tuli nyt kuvaton, mutta sisältääkin nyt paljon infoa, mitä itsekin muistan etsineeni edellisinä vuosina, kun vaihtovuotta suunnittelin. Toivottavasti tää postaus oli siis hyödyllinen tulevia vaihto-oppilaita ajatellen :) Jos kellään heräsi lisää kysyttävää, saa ehdottomasti kysyä!

Muista asioista sen verran, että nyt on kaikki viralliset asiat hoidettu. Viisumi, vakuutus, rokotukset.. Nyt enää odotellaan lähtöpäivää, johon on tänää tasan 50 päivää jäljellä!

In English: My exchange student year has cost 8793,32€/11698$. Quite expensive, I think! Btw, there are only 50 days left!!


25 kommenttia:

tuulia kirjoitti...

Siihen viisumihakemukseen kävi ihan tavallinenkin passikuva! Olin menossa just ottamaan semmosta viisumikuvaa, mut soitin onneks Exploriukselle ja ne sano, että sen kuvan täytyy olla semmonen viisumikuva vain jos sitä ei saa ladattua hakemukseen ja sen ottaa mukaan haastatteluun. Muuten siis käy ihan perus :)
Tää on tosiaan kallista lystiä :/

Annika kirjoitti...

Joo suis meinasinki ku en saanut ladattua sitä:D ni sen takua mun piti käydä ottamassa se kuva. Halvalla ei kyl oo päässy :)

tuulia kirjoitti...

Aaivan :)

Anonyymi kirjoitti...

mie en tienny et käy ihan passikuva, no kaipa se on sit ihan sama kun oon käyny jo senkin maksamassa! :D Mie en oo kyllä ajatellu ollenkaa paljo tää on maksanu yhteensä mut kaipa se mullaki melkee samanhintaseks tulee. Multa ei kyllä otettu keuhkokuvia, eihän ne ollu pakollisii? :o Kun sanoin muistaakseni jotai lääkärissä et otetaanko me keuhkokuvat siihen tuberculoosiin niin ne teki mulle vaan jonkun vesipallotestin

Annika kirjoitti...

Joo siis ilmeisesti ois käyny mut ehkä toi 30e näihin kaikkii satoihin ja tonneihin verrattuna ei oo kummonen summa :P enkä mie ees saanu mitää kuvaa ladattua siihen.
En yhtään tiiä oliko, ei kai sitten :o lääkäri vaa käski mut keuhkotesteihin. Oon kuullu kans jostai ihotestistä, mikähän se on?:D eiköhän järjestölt ois sanottu jos noi keuhkokuvat ois ollu pakolliset!

Anonyymi kirjoitti...

Mie vielä lähetin varmuuden vuoks viestii et eihän ne oo pakolliset! Ja niimpä onneks se on vaan se 30 euroo ettei sen enempää, pienihän hinta se on tähän vuoteen verrattuna :D Ja siis se ihotesti on just se vesipallotesti! Siinä siis laitettiin piikillä sellanen pieni vesipallo kahden ihokerroksen väliin ja sit katottiin parin päivän päästä, oliko se pallo laskeutunut iholta. Mun kaveri joka oli käyny siinä ennen mua, sano et se oli aivan kamalaa ja että se sattuu tosi paljon ettei kipua voi kuvailla. Menin sit sinne peloissani ja ei se sattunu ees kovin paljoa onneks :D tulipas pitkä viesti haha :D

Annika kirjoitti...

Aa se on se ihotesti! Mie ku luulin alunperin et just toi ihotesti olis pakollinen ja kysyin jälkikäteen järjestöltä että riittävätkö keuhokuvat!:D Aika jännä kyl toi ihotesti, muakin olis pelottanu!

EMMA kirjoitti...

Mä kävin ottaa 5,1x5,1 kokosen värillisen passikuvan ihan tavan liikkeessä ja makso vaan 18 euroa :D Sitten keuhkokuvatkin sain ilmaiseksi koulun terkkarin kautta :o

Annika kirjoitti...

Täällä Kotkassa on sitten kallista!:D Tosiaan terkkari yritti mullekin saada lääkärintarkastusaikaa julkiselle ja varmaan samalla oltaisiin otettu ne kuvatkin siellä lääkärintarkastuksen yhteydessä, mutta mun kunnassa on pitkät jonot julkiselle puolelle niin ei oltais saatu silloin tyyliin kuukauteen parii niin päädyttiin yksityiseen, kun saatiin homma sitten hoidettua :) Siis noi kuvatkin on otettu yksityisellä.

Peppi kirjoitti...

Mullaki otettiin noi keuhkokuvat ja tehtiin toi ihostesti ja kaikki veritestit yms. Sitte jälkeenpäin huomasin että ne ei olis ollu ees pakollisia, että sain vielä lisäkustannuksia siitä:D saanko muuten sitte jossain vaiheessa ens talvee linkkaa tän postauksen mun blogissa, koska mullekki näitä kyselyjä tulee ja nii varmaa tulevaisuudessaki. Mut en oo ite laskenu noita kuluja nii vähän huijarifiilis tulee jos sulta katon noi ja teen oman postauksen;)

Annika kirjoitti...

Voi ei, no sut on ainakin sitten kunnolla testattu!:D Tietenkin saat linkkaa!:)

Anonyymi kirjoitti...

Ootko aina tienny että haluut lähteä vaihtoon? Kauanko säästit rahaa? :)

Annika kirjoitti...

No aina ja aina, siitä lähiten kuin sain tälläisestä mahdollisuudesta tietää :) vuosia kuitenkin. En oo totta puhuakseni säästänyt senttiäkään vielä. Viime kesien kesätyörahat ovat menneet aikoja sitten muihin tarkoituksiin enkä nyt ole synttärirahojakaan ole säästellyt. Tän kesänä aikana saamani/ansaitsemani rahat aion säästää New Yorkin soft landing campille, mutta muutoin saan kiittää vain ja ainoastaan mun vanhempiani ja isovanhempiani siitä, että he tämän rahallisesti kustantavat 18-vuotis (ja vaikka vuosiksi eteen päin.....) lahjakseni. Onhan se todella iso summa ja mie oon enemmän kuin kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys! Missä yksityisellä oot taikonut noin halvat keuhkokuvat? Kaikkialla missä mä oon katsellut ne on maksanut reippaasti päälle satasen :D Olis kiva tietää kun itsekin pitäis sellaset käydä ottamassa ja samalla suunnalla asutaan.

Annika kirjoitti...

No siis mulla tuberculoositestin yhteydessä otetut keuhkokuvat oli 65e :D niin äiti on ainaki tohon kirjannu ja iteki näin muistelisin :p Ihan Kotkan lääkärikeskuksessa kävin ne ottamassa :) ei kai noista mitään kelakorvauksia tuu tai jotain mitkä olis saaneet maksettavan hinnan mulla sitten pienemmäksi?:D

Anonyymi kirjoitti...

Pakko muuten vielä sanoo, että mie sain lääkäriajan parissa viikossa kun sanoin et oon lähdössä vaihtoon ja että pitää saada nopeesti et saan perheen! Että vaihtelee tosi paljon paikkakunnittain miten saa lääkäriaikoja.

Annika kirjoitti...

Aijaa, ois ehkä iteki pitän sanoo tollee :) kallistahan yksityisel oli käydä, mut hyvää palveluu sai ainaki nopee!:D

Anonyymi kirjoitti...

ootko siis siellä yhden vuoden

Annika kirjoitti...

yhden lukuvuoden, tarkemmin about 10kk :)

veera kirjoitti...

mun viisumikuvat makso 40e...... sairaan kalliit! :D ja jälkeenpäin tajusin et en ois ees tarvinnu paperiversioita niistä ku ne lähetti sen mun s-postii ja sain sieltä suoraa liitettyy sen viisumihakemuksee ni en tee niillä paperiversioilla mitään.. :D
mä kävin kans ottamassa noi keuhkokuvat jokunen aika sitten ja tänään luin afs:n viestistä et ne ei ois ees pakollisia. ja koska mun kunnan terveydenhuollossa ei ikinä mikään hoidu niin sain sitten vain suomenkielisen lausunnon niistä kuvista vaikka nimenomaan pyysin englanninkielistä ni nyt pitää vissii taas pyytää sieltä uutta... argh! :--D

Annika kirjoitti...

eikä! sul on kyllä käyny huono säkä!:D Toivottavast asiat nyt kuiteki järjestyis!

Anonyymi kirjoitti...

Sori oon vähän myöhäs mut halusin vaa kysellä et ookko menos private vai public kouluun? ja kysyttiinkö sulta Explorius- haastattelus et kumpaan haluisit? Oon ite harkinnut Exploriusta tai Up Educationia. Tosin Up Educationin kautta vuosi maksaisi about 26 000e, joten Explorius siinä mieles kuulostaa paremmalt:D

Annika kirjoitti...

Ei haittaa, aina saa kysellä!:D sen takii mul on tää kommenttien varmistuskin ettei jää mikään kommentti huomaamatta.
Eli siis on menossa public kouluun. Jos oisin menny privateen, ohjelmahinta olisi ollut ollut huikean paljon suurempi. Ei kysytty haastattelussa koska olin hakenut tavalliseen vaihto-ohjelmaan enkä select highschool ohjelmaan. Up educationista mulla ei ole paljoa tietoa, mutta toi ohjelmahinta kuulostaa melko suurelta, ootko varma ettei toi oo yksityiskoulu ohjelman hinta?:D exploriusta suosittelen, ollaan oltu tosi tyytyväisiä sen toimintaan tähän asti. Hinta on ainakin mun tietämistä kaupallisista järjestöistä matalin ja tietääkseni se on ainut järjestö, jonka ohjelmahintaan kuuluu softlanding camp ja nykyään myös tuo year end camp.

Jos sulla tulee lisää kysyttävää niin laita vaan kommenttia!:) muhun voi ottaa yhteyttä myös facebookissa, josta mut löytää nimellä Annika Tenhunen. Sähköpostiakin voit laittaa osoitteeseen ansku996@hotmail.com mut vastaus saattaa kestää kun en niin usein kato emailii :D

Kivaa kesää!

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanaa et vastasit näin nopeesti tai ees ylipäätään huomasit mun kommentin!:) ja joo siis ton Up Educationin kautta olis yksityiskoulu kyseessä,joka haastattelijan kokemuksen perusteella olis parempi, sillä sielä ei ainakaan tulis mitään koulukiusausta yms. liittyvää.. En kyllä oo siitä peloissakaa mut halusin vaan kuulla Exploriuksesta lisää hyvää sanottavaa, koska hinta ei kauheen suurelta vaikuta Up:iin verratessa hah:D ja vietä ihana vaihtarivuosi!! Toivon sulle pelkkää hyvää, pidä hauskaa ja nauti!:)

Annika kirjoitti...

Kyllä mie aina kommentit huomaan ja yritän vastata aina mahdollisimman pian!:D Exploriuksenkin kautta pääsee yksityiskouluun, mutta se tosiaan maksaa sen parikyt tuhatta. En mie nyt sit tiedä onko se yksityiskoulu sen arvoinen, koska en itse ainakaan henkilökohtaisesti pelkää mitään koulukiusausta :) Luulen, että ihmiset vaan tykkää vaihtareista hah!:p
Suosittelen kyllä Exploriusta, mun kohdalla se on toiminut tosi hyvin.
Kiitos paljon ihanista sanoistasi! <3 Mie pidän hauskaa ja nautin!;)