Annika in The USA

Annika in The USA

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

I love Sweden

Hi!

Palasin tosiaan kuuden päivän Ruotsin reissulta perjantaina ja siitä suoraan matka jatkuikin viisumihaastatteluun. Sain siis viisumiohjeet ennen reissuun lähtöä, eli viime postauksen panikointi oli turhaa. Viisumista ja haastattelusta teen oman postauksen myöhemmin, luultavasti sitten kun viisumi on mulle myönnetty! 
Vietettiin kiva perheloma Kungsörissä sukulaisen luona. Kungsör on sellainen pieni maalaispaikka Västeråsin ja Eskilstunan lähellä. Oli ihan kiva hengata perheen kanssa, kun yleensä yhteistä aikaa ei liiemmin ole, kun kaikilla on omia kiireitään. Katseltiin nättejä maisemia, shoppailtiin Västeråsissa Erikslundin kauppakeskuksessa, syötiin hyviä ruokia (mm. Ikean kuuluisia lihapullia ekaa kertaa!), käväistiin Köpingissä, puhuttiin ruotsia, valvottiin öitä ja vaan rentouduttiin. Ainut minkä asian kanssa sain sinnitellä oli netittömyys. Vaikka tekemistä riitti, niin oli kyllä oma haasteensa olla melkein ilman internettiä kuusi päivää haha. Tutustuin reissulla ihaniin ihmisiin ja loppujen lopuksi olisin voinut viettää siellä pidemmänkin aikaa! No, ensi kesänä sitten. Opin vähän ruotsiakin, vaikka kuulostinkin asiaa paremmin osaavien mielestä retardilta, kun yritin jotain ruotsiksi sanoa haha.
Jag älskar Svärige! 

Onko muut reissaanneet tänä kesänä tai onko niitä tiedossa?
Kellä muulla vaihtarilla oli viisumihaastattelu perjantaina?


2013-06-09 19.51.30

2013-06-09 19.59.40

2013-06-09 20.01.22

2013-06-09 20.17.13-1

2013-06-09 20.32.05

2013-06-10 14.06.16

2013-06-11 11.00.36

2013-06-12 21.27.39


Hi!

I came back from Sweden on Friday. I spent such a great days in Kungsör with my family. We travelled to Sweden by boat but we had our car with us. Kungsör is little town near to Västerås. We were staying in my father's aunt's apartment. We visited Västerås and Köping. It was fun to make some shoppings, eat delicious and famous Ikea's meatballs, see beautiful places and just relax. I also learned little bit more Swedish! I met awesome people and made new friends. I'll miss them! Hopefully I can go to Kungsör next summer!
My holiday was awesome! I love Sweden.

I also was in the Visa interview on Friday. It went quite well. I guess I will make an own blog post about it when I get my USA visa!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon käynyt Västeråsissa harrastuksen takia! Käytiin jossain kauppakeskuksessa, mutten muista oliko se justiisa tuo Erikslund, varmaankin oli kyllä.
Sulla on kiva blogi ja vaikutat mukavalta ihmiseltä, sellaiselta johon olisi kiva tutustua :) Oon vähän tai aika paljonkin kateellinen sulle, kun pääset Yhdysvaltoihin vaihtoon. Haluaisin itsekin, mutten tiedä onnistuuko se :/ Porukat ei oo oikein innostuneet.. Miten sä sait sun porukat suostuteltua vai tarviko niitä edes suostutella? Miten ne suhtautu kun sanoit että haluat lähteä vai ehdottiko ne itse sitä?
Paljon siis sun vaihtovuosi maksaa?:) Ja mikä sun järjestö olikaan?
Hirveesti kysymyksiä, mutta olisi tosi kiva jos jaksaisit vastailla :)
Kivaa kesää ja pidä kivaa Jenkeissä! Jään seurailee sun vuotta blogin kautta!

Annika kirjoitti...

Aijaa! Moni futista pelaava kaveri on sanonut käyneensä Västeråsissa futisjutuissa :)
Voi kiitos kauniista sanoistas! Harmi, jos sun vanhemmat ei innostu :/ Sun pitää suostutella niitä ja näyttää niille, että oikeesti haluat lähteä. Mie itse keksin koko vaihtoonlähdön ja voin kertoa, että mun vanhemmat eivät olleet innoissaan, varsinkaan hinnasta :D Ekat kommentit olivat äidiltä: "Höpö höpö, et sie minnee lähe. Lähet sitten ku ppt täysikänen". Ja iskä taivasteli hintaa "en todellakaan maksa montaa tonnia tollasesta" :DD eli ei tosiaan oltu meilläkään innoissaan mun ideasta lähteä vaihtoon. Otin kuitenkin asiasta selvää, jankutin, suostuttelin ja höpötin muutenkin koko ajan vaihdosta, kyllästymiseen saakka. Raahasin äitin yhteen infotilaisuuteen, tilasin meille järjestöjen esitteitä, puhuin mun isovanhempiani puolelleni (hekään eivät aluksi suostuneet, todellakaan) ja näytin perheelleni että tää on se asia, jota haluan enemmän kuin mitään. Äiti on jälkeä päin sanonut, että halusi nähdä, kuinka paljon haluan lähteä eikä tämä ole vain päähänpistoni. Omin päin varasin Exploriukselta haastatteluajan (se ei sido mihinkään!) ja ilmoitin äidille siitä. Kun äitikin huomasi, että tätä mie haluan, alkoi hänkin auttaa asioiden hoidossa. Itse olen kuitenkin suurimman osan hoitanut, mutta tietenkin äitin apua on tarvittu. Iskäkin on jo hyväksynyt vaihtoonlähtemiseni vaikka edelleen sitä ketuttaa toi rahanmeno haha :D
Mun järjestö on Explorius, ohjelmamaksu on 7250e, yhteensä muine kuluineen vaihtovuosi on maksanut mulla noin 8800e. Teen rahanmenosta tarkemman postauksen lähiaikoina, pysy kuulolla :)

Kivaa kesää myös sulle!

Emma kirjoitti...

Itsellä viisumihaastattelu ensi kuussa ja panikoin nyt jo, heh:D
Oon lähössä kans jenkkeihin Nebraskaan via STS :) Toivottavast vaihtovuodestas tulee onnistunut ja ikimuistonen!

http://dreamawayfromhome.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Jännä mulla asuu tuol samasa paikkaa sukulaisia, missä kävit.. Tosin nykyään edesmennyt mutta asui samassa kaupungissa siis :-)

Annika kirjoitti...

Emma: Ei kannata panikoida!:D Se on ihan helppo juttu, tai ainakin se haastattelu on :) Kivaa vaihtovuotta myös sulle!

Anonyymi: Aijaa, aika sattuma! Kungsörhän on tosi pieni paikka mutta siellä asuu paljon suomalaisia ja suomenkielisiä :) Miekin tutustuin siellä yhteen suomee puhuvaan ja toiseen suomalaisen lapseen! Ja tosiaan mun isän täti asuu tuolla :p