Annika in The USA

Annika in The USA

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Everything happens for a reason, only time can tell it

Hi!

Mun on pitänyt tulla juttelemaan blogiin jo aiemmin, mutta tää viikko on mennyt odottaessa lisätietoa mun host perheestä. Nyt kun ei ole vielä mitään tarkempia tietoja tullut, ajattelin kirjoitella vähän viime viikonlopusta, kun tosiaan sain alustavat sijoitustiedot!

Viime perjantaina chillailtiin mun kaverin Liinun ja siskon kanssa meillä ja suunniteltiin mutakakun leipomista. Ennen kuin päästiin kauppaankaan tarvikkeiden ostoon (haha, mulla taas vaihteeksi kesti), äiti soitti mulle ja kehotti katsomaan sähköpostin. Olin just ennen puhelua sen tarkistanut ja totesin äitille: "ei siellä mitään taaskaan ollut". Katsoin sähköpostin uudelleen, eikä siellä tosiaan mitään uutta ollut. Aloin vaatia äitiä kertomaan, mitä asiaa hänellä sitten oli. Näköjään äitille oli jotain sähköpostia tullut, mitä mie en ollut jostain syystä saanut (myöhemmin selvisi, että mun sähköpostiosoite oli kirjoitettu väärin ja siksen ollut saanut sitä emailia). Äiti oli just silloin kynsihuollossa ja naureskellen sanoi kertovansa, kun tulee kotiin. Mie yritin jotain kiljua ja vinkua, että kertoisi jo, mutta pakko oli tyytyä odottamaan. :D
Pohdittiin Liinun kanssa, mitä asiaa äitillä olisi. Olin ihan varma, ettei se asia mitään host perhettä voisi koskea, kun on vasta huhtikuu. Kun äiti sitten vihdoin tuli, aloin tietysti kirkua, että mikä se asia nyt sitten oli! Äiti puhui juuri jonkun Exploriuksen työntekijän kanssa ja sai siinä välissä sanottua, että mulle oli löytynyt perhevaihtoehto. Siinä vaiheessa ihmettelin, että mikä ihme vaihtoehto, enhän mie siihen perheeseen saisi vaikuttaa. Kysyin myös hostien osavaltiota ja äiti huikkasi siinä vaiheessa: "Utah".


Utah sijaitsee melko lännessä ja sen viereisiä osavaltioita ovat Idaho ja Wyoming pohjoisessa, Colorado idässä, New-Mexico kaakossa, Arizona etelässä ja Nevada lännessä. Asukasluku Utahissa on 2 763 885 ja pääkaupunkina toimii Salt Lake City.
Utah tosiaan tuo monella mieleen osavaltion valtauskonnon, Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon. Mormonien osa väestöstä onkin joidenkin lähteiden mukaan melkein 60%. Koska uskonnolla on melko suuri merkitys Utahissa, sitä pidetään yhtenä konservatiivisimpana osavaltiona.

image
Utah voi herättää ennakkoluuloja ja myönnän, että olin aluksi melko epäileväinen. Viime viikonloppu oli itseasiassa tunnerikkaampi kuin pitkään aikaan. Jälkeä päin naurattaa ne tunnepurkaukset :D Niin mun kuin monen muunkin ennakkoluulot johtuvat varmasti tietämättömyydestä. Nyt olen koko kuluneen viikon ottanut selvää Utahista ja miten se paremmin onnistuisikaan kuin lukemalla siellä olleiden vaihtareiden blogeja. Epäilyt ovat hälvenneet mulla ja erityisesti saan siitä kiittää Sofia, jonka kanssa muutamia sähköposteja vaihtelin.Tällä hetkellä fiilis on ennen kaikkea kärsimätön, en malttaisi ollenkaan odottaa, että syksy koittaisi ja pääsisin lähtemään kohti Utahia!

2013-04-07 13.03.06
Edellisessä postauksessa sanoin tähän host familyyn liittyvän pieni mutta ja tämänkin postauksen alussa mainitsin perheen olleen vielä viime viikonloppuna siis perhevaihtoehto. Sähköpostissa, joka äitille oli Exploriukselta tullut, kerrottiin perheen löytymisen lisäksi, että jos tähän perheeseen menisin, joutuisin maksamaan 60 dollaria koulubussista ja siksi meiltä kysyttiin, hyväksytäänkö perhe. Se ei ole siis tavallista, että perheestä voisi kieltäytyä tai että se pitäisi erikseen hyväksyä, mutta kun tähän perheeseen liittyi tämä ehto, niin meiltä kysyttiin, pystytäänkö maksamaan tuo summa. Ei se summa paha ole, joudutaanhan täällä Suomessakin mun bussikortista maksamaan noin 40 euroa. Hyväksyimme perheen maanantaina ja silloin meille sanottiin, että tämän viikon aikana pitäisi tulla tarkempia tietoja perheestä, mutta eipä ole tullut, niin se menee varmaan sitten ensi viikkoon. Siitä on tämä blogihiljaisuuskin johtunut, kun oon vaan oottanut, että pääsisin kertomaan tännekin enemmän perheestä! Tällä hetkellä tiedän vain, että perheeseen kuuluu isä, äiti ja senior-luokalle menevä tyttö. Vanhemmat työskentelevät molemmat sairaalalla, äiti taitaa olla sairaanhoitaja. En tosiaan tiedä edes tarkempaa paikkaa kuin että jossain päin Utahia.Ainiin, viime perjantaina ennen kuin sain tietää sijoituksesta, olin ajatellut julkaisevani viime viikonlopun aikana postauksen siitä, millaiseen paikkaan haluaisin päätyä ja mikä olisi sellainen unelmapaikka. No, en nyt ole sitä enää julkaisemassa, kun tieto paikasta on tullut, mutta tällä hetkellä vaan naurattaa, kun tosiaan mun haaveissa oli sijoittua jonnekin pohjoisempaan ja mielellään itärannikolle, mutta päädyinkin länteen ja melko keskelle, vähän etelämmäksi :D Se ei tosiaan haittaa yhtään, ainakaan enää. Lähden Utahiin avoimin mielin ja odotan vaihtovuottani innolla! Sitä ennen odotan kauheasti niitä lisätietoja isäntäperheestäni, että voisin ottaa heihin yhteyttä. Seuraavan kerran palailen varmaan, kun tarkemmat tiedot sijoituksesta tulevat!

See ya!

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä käyt laitattaamassa ripses ?

Annika kirjoitti...

Tutulla :)

Anonyymi kirjoitti...

Utah kuulostaa mielenkiintoiselta, pitää jäädä seurailee miten sä pärjäät siellä päin maailmaa :D

Annika kirjoitti...

Mielenkiintoiselta nimenomaan!:)

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsit, kuulostaa hienolta! :D

Sellasta piti kysellä, että jos tiiät muita ens lukukaudeksi vaihtoon lähteviä jotka pitää blogia niin viitsisitkö linkkailla?

Annika kirjoitti...

Niin kuulostaa munkin mielestä!:)
Voinhan mie tietenkin :p

http://jenkkituulia.blogspot.fi/
http://america-asmydestination.blogspot.fi/
http://emmmasworld.blogspot.fi/
http://milla-usa.blogspot.fi/
http://peppi-az.blogspot.fi/
http://irene-in-america.blogspot.fi/
http://maijausa.blogspot.fi/
http://tuulia-in-australia.blogspot.fi/
http://saaramaria.blogspot.fi/
http://outinusa.blogspot.fi/
http://sanna-intheusa.blogspot.fi/
http://anna-americandream.blogspot.fi/

Siinä nyt jotain mitä mie luen :) Helpostihan lisää vaihtariblogeja löytää ihan vain googlettamalla!:p

Outi kirjoitti...

heeei onnee paljon, Utah vaikuttaa just hienolt kokemukselt! Mullaki oli Texasin suhteen tosi paljon ennakkoluuloi, eikä se kuulunu mihinkää mun unelmakohteisiin, oikeestaa melkee järkytyin ku sain kuulla päätyväni sinne, mut sit luin blogei ja otin selvää asioista, ja nyt en vois olla onnellisempi! (: Ihanaa vuotta sulle, eiköhän täst tuu unohtumaton ja mahtava vuosi joka tapauksessa

Annika kirjoitti...

Sama oli mullakin, eka jonkin näköinen järkytys, sit tosi ristiriitasii fiiliksii (jotka tosin johtu siitä, kun mulle annettiin mahollisuus kieltäytyy) ja lopulta, kun sitten maltoin ottaa osavaltiosta selvää, tulikin ihan tosi kova halu lähteä :) Kyllähän se on paljon muustakin kii kuin osavaltiosta, että miten vuosi onnistuu!:p Varmasti on mahtava vuosi meille molemmille tulossa!

Demi A. kirjoitti...

Onnea perheestä, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Ja tosi ihanaa että lähdet avoimin mielin :)

Mikaela Urpalainen kirjoitti...

Moikka!
Löysin tän blogin sattumalta ja katoin et jenkkeihi oot lähössä! Mie oon ite kans lähös vaihtoo ens lukuvuodeks, mut Up Educationil!
Oli kiva kuitenkii löytää ens vuoden vaihtariblogi ja jäädä seurailemaa! :)

http://mikaelainamerica.blogspot.fi/
hihi tein ton äsken :D

Annika kirjoitti...

Demi: Kiitos paljon ja niin munkin mielestä ! :) Pitää lähteä, ei siellä muuten pärjää!

Mikaela: Kiva, kun oot päätynyt mun blogiin, ja jää ihmeessä seurailee!:) En ookaan Up Educationista kuullut, outoo ku olin sillo järjestöä valitessa ihan friikki ettimää järjestöjä mut toi on jääny huomaamatta :D
Käyn kattomas ton sunkin blogin! Hauskaa vaihtovuotta sullekin!

Lotta kirjoitti...

Ihana tää blogi! Ulkoasu ja sisältö jotenki kivasti sopii yhteen :) Me like!

❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

Annika kirjoitti...

Kiitos paljon!:) Joo, ulkoasusta saa kiittää vaa Miraa joka muokkas tän tosi kivaks!
Käyn kurkkaas sunkin blogin:)

Oona K kirjoitti...

Onnea tosta Utahista, se vaikuttaa tosi kivalta ja mielenkiintoselta paikalta! Oon lähdössä YFU:n kautta ens vuonna Jenkkeihin ja odotan noita tietoja joka päivä:D
En tiiä ookko ikinä törmänny mun ja mun kaverin yhteisvaihtoblogiin mutta tässä on linkki :)

http://oonasanni-in-usa.blogspot.fi/

Annika kirjoitti...

Kiitos paljo, niin munkin mielestä!:) Tiiän niin hyvin ton fiiliksen, kun vaan odottaa ja odottaa:D ite ootan tarkempia perhetietoja edelleen, vaikka viime viikolla piti tulla!
Käyn kurkkaamassa teijän blogin!:):)

Lauramaria kirjoitti...

Oi kun kivalta vaikuttaa sun blogi, samoin kun tuo Utah! Jään kyllä seurailemaan! ite oon lähössä YFU:n kautta:D Ihanaa kun oot saanu perheen, ite vielä oottelen perhetietoja.

ps. http://myundiscoveredworlds.blogspot.fi/

Annika kirjoitti...

Kiitos! Munkin mielestä Utah on varmasti ihan huippupaikka :) Kyllä ne perhetiedot pian sullekin tulevat!:) käyn kattoos myös sun blogin!