Annika in The USA

Annika in The USA

maanantai 7. lokakuuta 2013

Finnish dinner by Annika&Milla

Sain tosiaan mun lemppari cheerleaderin yökyläilemään perjantaina, kun Milla kiirehti Olympuksen pelistä meille. Ooteltiin Maylisin kanssa Milla ja meillä oli vaikka ja mitä suunnitelmia, mutta vaihteeksi ne eivät toteutuneet. On oikeasti ihme, jos sovitut jutut oikeasti tapahtuvat, eivätkä jää vain puheiden tasolle. Aluksi se oli aika uuvuttavaa, kun kerta toisensa jälkeen joutui pettymään. Nyt oon alkanut jo tottumaan, eikä noi kerrat tunnu enää maailmanlopulta. Sitä paitsi oli meillä kivaa vaihtareidenkin kesken, vaikka ei mitään erityistä tehtykään. Maylisin lähdettyä kotiinsa Milla jäi meille ja haettiinkin sitten pienen iltakävelyn yhteydessä jenkkityyliin Ben&Jerry'siä, sipsejä ja muuta hyvää. Tavanmukaisesti ostin Seven Eleveniltä jääkahvia, mikä on muuten hyvää ja halpaa!
Katottiin Millan kanssa jotain tosi outoa elokuvaa ja valvottiin aamuyöhön. Tällä kertaa nukuttiin alakerrassa, ja mie nukuin lattialla, kun matto on niin pehmeä!:D Host äiti oli kauhuissaan, kun vietin yöni lattialla.

Tuetaan rintasyopapotilaita! Boobies rule!Aamulla heräiltiin ja tehtiin hyvää aamupalaa. Kuunneltiin musiikkia ja juotiin (pika)kahvia (hirveän makuista.. Minkäs voit täällä:D). Syötiin aamainen pihalla ja oli niin ihanan näköistä, kun noilla vuorilla on jo lunta, mutta täällä alempana on vielä lämpöistä. Puhuttiin paljon siitä, miten asiat olisi Suomessa ja kuinka paljon niitä juttuja nyt osaa arvostaa. Kaipaan tietenkin Suomea ja elämänhelppoutta siellä, mutta oon mie aika tosi onnellinen, että mulla on mahdollisuus olla täällä vuorien keskellä elämässä jenkkien keskellä.

Lauantaipäivä menikin kaupoilla Millan ja sen host äidin kanssa, kun metsästettiin aineksia mun ja Millan tekemään illalliseen. Käytiin sellaisessa pohjoismaalaisiakin juttuja myyvässä liikkessä, mutta ei sieltä kyllä paljon suomikamaa löytynyt. Fazerin sinistä oli mutta hintana oli jotain $8 niin päädyin vaan odottelemaan äidin seuraavaa lähtetystä.
Lauantai-illan vietin Levin kanssa. Hengailtiin vaan sen talolla pelaillen pingistä ja jutellen. Levi on yks harvoista mun tuntemista jenkeistä, kenen kanssa ei tarvitse pelätä, että suunnitelmat peruuntuisivat tai se ei pitäisi sanaansa. Sitä paitsi Levi on ehkä ainut jenkki, joka haukkuu Amerikkaa haha. Muiden mielestä tää on paras paikka maailmassa.


Sunnuntaina vähäisten yöunien jälkeen nukuin pommiin, kun meidän piti mennä Millan kanssa joogaan aamukymmeneltä. Heräsinkin vasta kun tää tyttö hyppi mun eessä huutaen mun nimeä, hehe. Ei ehditty sitten joogaan, mutta kerettiin myö jotain siellä salilla tekemään.
Iltapäivällä odotti meidän koitos, kun alettiin työstämään suomalaista päivällistä meidän host perheille. Koko iltapäivä tehtiin kolmen (oikeastaan neljän) ruokalajin dinneriä ja hommaa riitti. Tehtiin siis "tervetuliais"palaksi vai miksi lieksi tollaisia Lapin rieskoja, joiden päällä oli graavattua lohta ja tilliä. Alkuruuaksi oli perinteistä hernekeittoja, jakoi muuten niin paljon mielipiteitä, että osa tykkäsi ja osa nyrpisteli nenäänsä. Pääruuaksi piti olla silakkapihvejä, mutta kyseiset kalat oli järkyttävän kalliita täällä, niin etsittiin korvaava kala, minkä nimeä en nyt muista. Sen lisäksi oli perunamuusia ja porkkanaraastetta. Jälkiruuaksi oli vielä kunnon mustikkapiirakkaan vaniljakastikkeen kera. Tultiin siis kaikki tänne meille syömään. Meiltä oli paikalla mun host perhe ja Bradyn tyttöystävävä. Millan perheen mukana tuli myös hänen host siskonsa poikaystävä. Haluttiin siis tehdä tää ateria meijän hosteille, kun ne on pitäneet ja tulevat pitämään meistä niin hyvää huolta. Ne on aina meidän tukena ja on kyllä ehkä maailman parhaimmat isäntäperheet! Haluttiin kiittää meijän perheitä, kun ne on ottaneet meidät osaksi perheitään ja välittävät meistä niin paljon.
Sori ettei oo pääruuasta kuvaa, unohdettiin kuvata, vaikka muuten räpsittiinkin hirveästi kuvia keittiössä!

Hostit tykkäsivät ruuasta ja ennen kaikkea siitä, kun ylipäätänsä nähtiin vaivaa tän eteen. Muutkin vaihtarit, kannattaa ehottomasti tehdä dinner perheillenne!

Hiukseni ovat sitten kosteat, ei likaiset!

Nyt on takana tosi kiva viikonloppu ja fiilikset väsyneet, mutta onnelliset. Palat alkavat loksahdella paikoilleen ja oon löytänyt jonkunlaisen otteen tähän elämään täällä Amerikassakin. I'm doing good.

Jenkki puhumassa suomea-postausta joudutte vielä jonkun aikaa odottelemaan, mutta ajattelin tässä joku päivä julkaista postauksen typeristä lausahduksista, mitä oon täällä rapakon toisella puolen aina niin järkeviltä jenkeiltä kuullut. Miltä kuulostaisi? My day-postauksen toteutan heti, kun a) herään ajoissa, että ehdin kuvailla aamulla, b) hommaan jostain pienemman kameran käyttööni, kun en järkkäriä ala kantelemaan koulussa ja c) mulla on aikaa. My day-postaus on tulossa sekä arkipäivältä että viikonlopusta! Kysymyspostauksenkin järjestän kyllä, malttakaa :)

Terkkuja Suomeen!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea teiltä tytöiltä järjestää perheillenne yhteinen ruokailu hetki...olette ihania tyttöjä <3 terkuin äiti

Sansku kirjoitti...

Puhutteko millan kaa suomee vai enkkuu ?:)

Annika kirjoitti...

äiti: niimpa :)<3

sansku: Yleensa suomea puhutaan :) Toki poikkeustilanteitakin loytyy kuten esim kun oltiin Maylisin kanssa niin tietysti puhuttiin englantia, kun olisi ollut Maylisin kannalta tyhmaa jos oltaisiin puhuttu vaan kielta mita se ei ymmarra. Se on kuitenkin vaan niin hassua puhua suomalaisen kanssa enkkua! :D

Anonyymi kirjoitti...

Minkä järjestön kautta Milla on vaihossa ?:)

Annika kirjoitti...

Milla on saman järjestön kautta kuin mieki eli Exploriuksen :) Täällä Amerikassa Millan vastaanottava järjestö on tosin eri kuin mulla. Sillä on Cetusa ja mulla Aspect.

Anonyymi kirjoitti...

kui ihana idea järjestää tollanen! :3

Annika kirjoitti...

Niin no meil on niin ihanat perheet et oli ilo järjestää toi! :)

Tuulia Putkonen kirjoitti...

En osais ikina kokkaa mitaa tommosta.... XD kerran oon lettuja tehny hahaah. vois vaikka jostai saada kokkikolmosen taidot ja pistaa hihat heilumaa

Annika kirjoitti...

Tuulia, joo siis ei millään pahalla ystäväiseni, mut ne sun keksit ei kyl hirveesti vakuuttan XD hehe, en miekää nyt tota määrää ruokaa ois saanu tehtyy yksin, johan siin ois kaikki palannu :DDD Jouluu ootelles ku hostit haluu viettää myös suomijouluu ni mie saan väsää perinneruokii.......
Ja hei c'moon, älä vaan sano et ne letut ei onnistun...

Anonyymi kirjoitti...

ooii! toi millan nahkarotsi on ihan älyttömän ihana <3 ,mistäköhän se mahtaa olla?:)

Annika kirjoitti...

Jaa a, enpäs tiiä :D sun pitää kysyä Millalta :)