Annika in The USA

Annika in The USA

torstai 9. toukokuuta 2013

Ascension Day - Helatorstai

Hey!!

Viime viikon vapusta kun on selvitty, vietetään taas yhtä vapaapäivää. Ei tässä mitään vikaa oo, kyllä mulle aina vapaapäivät kelpaa!:D Mun isäntäperhe varmaan ihmettelee, kun täällä on joka viikko tällaisia ylimääräsiä vapaita.. Muka Suomen koulujärjestelmä paras, kun koko ajan lomaillaan, haha! Tän päivän yleisen vapaapäivän lisäksi mulla ei oo koulua huomennakaan. Tai olisi mulla YKSI kemian tunti 8-9, mutta en kyllä keksi yhtäkään järkevää syytä miksi sinne menisin, kun muut tunnit on peruttu tai etätunteja.

Eilen menin yökyläilemään Liinulle, jossa meijän kanssa chillailemassa oli myös Ellu ja Fanni. Tehtii Liinu teki kanasalaattia. Annoin huiman panoksen ruuanlaittoon pilkkomalla porkkanoita yli puol tuntia.
Katottiin kans Suomi-USA peliä, kuka ei?! Mutta suljettiin telkkari siinä vaiheessa, kun USA alkoi tehdä kunnolla niitä maaleja ja alkoi masentaa. Mie vielä uhosin host siskolle, että Suomi voittaa xD
Myöhemmin käytiin myös ajelemassa skoottereilla.

2013-05-08 21.46.15

2013-05-08 21.31.53


Snapchat-622
Tos kohtaa vielä hehkutin host siskolle, että Suomi voittaa.. :D


Juttelin eilen myös host äidin kanssa ja vähän tulin iloiseksi, kun hän oli hirveän huolissaan, kun ei olla juteltu pitkään aikaan, viimeksi viime viikonloppuna, haha. Ihanaa, kun host mum haluaa pitää muhun yhteyttä ja sitä oikeasti kiinnostaa, mitä mulle kuuluu. Host siskon kanssa ollaan lähetelty ahkerasti snapchat-viestejä. Toi on kyllä tosi kätevä keksintö! En ymmärrä, kuinka se ei oo vielä tullut Suomeen? Rapakon toisella puolen toi on kuulemma tosi suosittu sovellus ja ihmiset laittelee noita koko ajan. Yks päivä sis laittoi mulle videon sen kavereiden kanssa, missä ne kaikki huus "Hi Annika!".
Skypetellään hostien kanssa seuraavan kerran varmaan sunnuntai-illalla tai maanantaiaamuna, can't wait!! Tällä kertaa skypettelyssä olisi mukana myös toinen host siskoni ja host isän äiti, exciting! Ainiin, toisen host siskoni nimi kun on myös Annika, hostit ovat yrittäneet keksiä mulle jotain lempinimeä, jolla voisivat kutsua mua, ettei menisi sekasin. Kaksi ehdotusta oli A.J (mun toinen nimi on Juulia, siitä toi J) ja Annie, haha. Annie kuulosti ainakin ihan kivalta, kun kutsuvathan täälläkin mun isovanhemmat ja jotkut toiset sukulaiset Anniksi :) Mum varoitti tosin, että mun kannattaisi itse keksiä nick name itselleni, kun host isä on kuulemma tunnettu tyhmistä keksimistään lempinimistä, haha!

Helatorstai meni mulla iltapäivään asti hyvin tavanomaiseen tapaan rentoutumalla. Lähdin Liinulta keskipäivällä, se kun patisti mut heräämään ja lähtemään. Ihmettelin vähän, miksi Liinulla oli niin kiire päästä eroon musta ja sillä oli muka jotain ohjelmaa. Myöhemmin tohon käytökseen löytyi syy..
Iltapäivällä, kun oltiin äitin ja Jennan kanssa muka lähdössä syömään aasialaista ja vierailemaan mun isovanhempien luona, äiti hyppäsikin autosta ylös yhtäkkiä ja sitoi mun silmät huivilla sanoen: "nyt tulikin muutos suunnitelmiin!". Hämmennyin ihan tosi paljon enkä oikein tajunnut, että mitä nyt tapahtuisi :D
Huviajelun jälkeen äiti vei mut side silmillä Liinulle ja siellä mua odotti Liinun lisäksi Mira ja Sofia! Tytöt oli järkänneet pienet yllätyssynttärit, täytän siis ensi tiistaina 17. He olivat tehneet pääruoaksi jenkkityyliin hampurilaisia, lohkoperunoita sekä salaattia.

2013-05-09 15.58.01-1
Tässä kohtaa olin vielä siinä luulossa, että ollaan menossa syömään aasialaista äitin ja Jennan kanssa :D2013-05-09 16.30.25
Lasten shampanjaa xD

2013-05-09 16.38.01
2013-05-09 17.25.45

Jälkkäriksi Mira leipoi cookieita ja Liinu cakepopseja, lisää amerikkalaisia herkkuja. Tarjolla oli myös jätskiä ja vaahtokarkkeja. Oli ihan tosi kivaa! Kiitos kaverit!<3


2013-05-09 17.29.41


2013-05-09 17.38.49
2013-05-09 17.32.43

2013-05-09 17.35.56-1


Joku saattaa ihmetellä, kun päivittelen vaihtariblogissani kuulumisiani eikä ne välttämättä kaikkia kiinnostakaan, mutta on mulla syyni. Ensinnäkin ilmeisesti mun hostit lukee mun blogia ja koska aikaero on sinne iso eikä ehditä koko aika juttelemaan Facebookissa ja skypettelemään, on musta kiva, että he voivat jotain kuulumisia lukea täältä ja saada vähän käsitystä miten myö täällä Suomessa eletään. Toiseksi oon ajatellut vähän itteänikin. Nimittäin koti-ikävän iskiessä tai muuten vain tylsinä hetkinä on kiva lueskella siellä Jenkkilässä vanhoja postauksia. Kolmanneksi ettei postausvälit venyisi luvattoman pitkiksi, ja jotta blogi pysyisi jotenkin elossa, tykkään kirjoitella tällaisia ei niin vaihtariaiheisiakin postauksia. Enkä mie nyt jaksa mitään ihan tavallisia tylsiä päiviä: heräsin, kävin koulussa, tulin kotiin, menin nukkumaan-päiviä jaksa blogiin ikuistaa, vaan näitä ns. "erityisempiä päiviä". Haha, vaikka ei musta helatorstai edelleenkään oo sen ihmeellisempi päivä. Tosin tästä helatorstaista tuli huomattavasti merkittävämpi lempityttöjen yllärin myötä!
Jotta tää ei menisi ihan vain kuulumispostaukseksi, on mulla vähän vaihtarijuttujakin. Noin viikko sitten saatiin viisumihaastattelupäivämäärät. Mulla se olisi 14.6, mutta koska ollaan silloin ilmeisesti Ruotsissa, pitää meijän vaihtaa sitä. Toivottavasti nyt saataisiin järjestettyä se niin, että pääsisin toiseen ryhmähaastatteluajankohtaan, joka olisi 28.6, eikä tarvitsisi itse alkaa säätämään ja varailemaan haastatteluaikaa, kun kesällä niitä on muutenkin vaikea saada.
Viisumihaastattelusta sen verran, että jos mun blogia sattuisi lukemaan joku USA:n viisumihaastattelussa ollut niin mitä kysymyksiä siellä kysellään? Mua jännittää toi kauheasti!:D

Tänään kännykän laskuri näytti 90 DAYS LEFT!!!! Yhdeksänkymmenen päivän päästä sitä istutaan koneessa kohti Lontoota, siitä New Yorkiin ja siellä parin päivän soft landing campin jälkeen kohti SALT LAKE CITYÄ! Vaikka tuntuu, että tonne on vielä hurjan pitkä aika, päivät kuluu silti tosi nopeasti. Ei ole enää kauaa kesälomaan ja sehän tunnetusti menee nopeasti, joten jeeee! Tosin tää voi olla ehkä EKA kesä, mikä kuluu hitaasti, kun en millään malttaisi odottaa.

image

image

Ainii, sain myös muutama päivä sitten Aspectilta emailia, jossa oli tiedot isäntäperheestä. Joo hassua, kun ne tulivat vasta nyt kun oon jo tutustunut perheeseen. Eipä sieltä nyt mitään erikoista löytynyt, mutta oli kiva nähdä kuvia tulevasta kodistani. Huoneeni näytti ainakin tosi kivalta ja koti oli muutenkin kaunis.
Mulla alkaa olemaan aika hyvin kaikki jutut pulkassa, kun toi viisumihaastattelu nyt saataisiin hoidettua. Lisäksi mun on pitänyt nyt kolme kuukautta viedä koululle sen "anomus" aka ilmoitus opiskelupaikkani pysymisestä ensi lukuvuoden ajan. No, onhan tässä vielä muutama viikko aikaa hoitaa se.

Miten muiden helatorstai meni?

image


In English: It's the Ascension Day today, in Finnish Helatorstai (Holy/Saint Thursday?) and it's a common free day from work and school. Next day would be an ordinary school and work day but I would have only one lesson on morning so I won't go to school even tomorrow! I have a little "holiday" now.
Last night I stayed overnight in my friends house. We've got kind of girls night. We made chicken salad and watched a hockey game, Finland vs. USA! USA won 4-1, too bad.. Later at night we also were driving around the town by scooters.
Today has been such a great day! My friends Liinu, Mira and Sofia fixed me a little surprise birthday party. I will turn 17 next Tuesday. On afternoon I thought we were going for a dinner with my mum and little sis to the Asian restaurant but then in a car mum covered my eyes and took me to Liinu's house where my friends were waiting for me. My friends made an American dinner. We ate hamburgers, salad and french fries. For a dessert we had cookies, cakepops, marshmallows and icecream. I had so fun! I think my friends are the best!
Then something about exchange student stuff. I got about a week ago some information about visa. I've got a visa interview next month. I'm so excited 'cause there is no so much time to going USA! Only 90 days left!

Some information about Ascension Day/Helatorstai:


"The Ascension" redirects here. For other uses, see Ascension.Ascension of Christ by Garofalo 1520
The Ascension of Jesus (anglicized from the Vulgate Latin Acts 1:9-11 section title: Ascensio Iesu) is the Christian teaching found in the New Testament tssashat the resurrected Jesus was taken up to heaven in his resurrected body, in the presence of eleven of his apostles, occurring 40 days after the resurrection. In the biblical narrative, an angel tells the watching disciples that Jesus' second coming will take place in the same manner as his ascension.
From: Wikipedia

image

See ya!

4 kommenttia:

Demi A. kirjoitti...

Oi kun olet kaunis :) ja ihania herkkukuvia, mahtava ylläri! Sanon hyvää synttäriä näin etukäteen, en sitten unohda :D

Meillä hela torsdag meni ulkoillessa. Käytiin puistossa, pyöräilemässä, autoilemassa ja kierrettiin luontopolku! Se on paljon näin tällaiselle ulkoilmavihaajalle :D

Milla kirjoitti...

Multa jäi Suomi-USA -ottelu väliin, kun kävin kattomassa uusimman Scary Movie-leffan heh. Tulispaa munki tiedt jo ! :D

Annika kirjoitti...

Voi kiitos kuin myös Demi! Oli kyllä ihan mahtava ylläri enkä osan yhtää arvaa ku en oo viel ees paljo synttäreit miettin :D kiitos myös synttärionnitteluista!:)

No huhhuh, työpä ootte ollu aktiivisii :D Sielläkin tais olla ihan siedettävä ilma ni mikäs siin :)

Annika kirjoitti...

Aijaa Milla, oliks Scary Movie hyvä?:D Pitäs iteki varmaa käydä kattoos!
Kyllä ne tulee, veikkaisin et ens kuus tulee eniten perhetietoi?=) Tuskin ne minnee elokuulle menee!