Annika in The USA

Annika in The USA

torstai 20. maaliskuuta 2014

American High School DancesMun piti tehdä jo silloin joulukuussa Winter Formalin/Promin jälkeen postaus tansseista, mutta koska siinä sitten tulikin kaikenlaista, enkä saanut aikaiseksi monestakaan syystä sitä tehtyä ja tässä on jo tanssittu toisetkin, joskin hyvin erityyppiset tanssit, ajattelin tehdä tällaisen isomman postauksen High School tansseista.

Moni Amerikkaan vaihtariksi haluava unelmoi high school tansseista, kuten Homecoming-tansseista ja Promista. Juurikin nämä koulun tanssit olivat yksi syy mullakin Jenkkilän valintaan. Täällä Utahissa on ehkä muihin osavaltioihin verrattuna enemmän tansseja. Mun koulun tansseihin kuuluvat Morp, Homecoming, Winter Formal/Prom, Sweetheart Sadies, Spring Prom ja The Last Dance. Lisäksi on sellaisia melko casualeja tanssien tapaisia tapahtumia, en nyt millään irveellä muista sitä oikeata nimitystä.
Itse oon ollut kaksissa tansseissa, Winter Promissa omassa koulussa ja sitten toisen koulun Olympuksen Sweetheartseissa. Sen verran noiden tanssien luonteista, että Morp (johon en siis mennyt, kun en tuntenut ketään, ketä olisi sinne voinut pyytää parin viikon koulun alotuksen jälkeen) oli rennot tanssit, mihin kaikki pukeutuivat mahdollisimman hassusti. Nimensä mukaisesti kaikki siis tehtiin toisin päin kuin hienossa Promissa, girls choice ja kauniiden mekkojen sijaan pukeuduttiin hölmösti. Morp oli siis joskus puoltoista viikkoa koulun aloituksen jälkeen elokuun lopussa. Homecoming oli meillä vissinkin syyskuun lopulla. Sinne meidän piti mennä tyttöporukalla, kun kukaan meistä ei tuntenut oikein ketään niin ei meitä edes sinne sitten kysytty :D Kuten oon joskus aiemmin kertonutkin, mun ryhmässä olleet tytöt etsivätkin perheidensä kautta pojat itselleen (mikä ei siis ole kyllä ideana..) ja ilmottivat siitä mulle ja kaverilleni samana päivänä, jona tanssit olivat. Pettyneinä ei sitten menty sinne, mutta päädyttiin sitten kuitenkin tuplatreffeille haha. Homecoming oli Morpia juhlavampi, muttei kuitenkaan yhtä formaali kuin Prom. Moni on sanonut täällä päin, että Homecoming on tansseista tylsin.
Ennen joulua oli siis Winter Prom, mikä oli tyttöjen valinta. Mie kysyin deitikseni Jesseä, Lucan kaveria. Näistä tansseista juttua vähän myöhemmin tässä postauksessa. Ystävänpäivän aikoihin taas monissa kouluissa täällä päin oli Sweetheart Sadiesia yms tansseja. En halunnut mennä meidän koulun ystävänpäivä tansseja syistä: a) vihaan meidän koulua b) mulla ei edelleenkään ole pahemmin hyviä ystäviä sieltä (tai ainakaan silloin ollut, tästä kouluasiasta muuten juttua lähiaikoina), joten saatiin idea Millan kanssa, että menisin niiden koulun tansseihin. Olympus (koulu jota munkin pitäisi asuinalueeni puolesta käydä...) on osoittaunut kaikin puolin vaihtareille kivemmaksi kouluksi ja sieltä mulla onkin kavereita, paljon enemmän kuin Highlandissa. Kysyin mulle jo silloin mulle läheiseksi tullutta Trevyniä, joka asuu tossa ihan meidän lähellä. Keväällä on vielä tiedossa Spring Prom ja Last Dance (mulla ei ole mitään tietoa mitä eroa noilla on), ja en kyllä tosiaan tiedä, onko mua kukaan kysymässä. Epäilisin, ettei ole ainakaan mun koulusta Highlandista, mutta who knows, ihmeitäkin tapahtuu XD

Täällä Utahissa tanssit ovat vuorotellen poikien tai tyttöjen valinta. Morp oli girls choice, Homecoming boys choice, Winter Formal/Prom girls choice, Ystävänpäivä tanssit (millä nimellä nyt missäkin koulussa ovat) oli girls choice ja mun mielestä Spring Prom ja Last Dance on molemmat boys choice. Pitääkin muuten ottaa noita vikoista tansseista enemmän selvää!
Boys choice meinaa sitä, että poika kysyy tyttöä ja toisinpäin loogisesti sitten, että tyttö kysyy poikaa. Se, joka on kysynyt, maksaa liput tansseihin sekä muut kulut illan aikana sekä huolehtii ryhmän muiden kysyjien kanssa ohjelmasta.

Utahissa on omalaatuinen tapa tansseihin pyytämiseen. Oon tästä ennenkin varmaan maininnut, mutta siis tansseihin pyydetään yleensä jollain posterilla, mihin on kirjoitetaan joku nokkela runo tai muu vastaava ja sitten se posteri viedään pojan/tytön ovelle, jota haluaa kysyä. Posterin lisäksi mukaan laitetaan jotain pientä rekvisiittaa. Tässä mun tapa kysyä Jesseä Winter Promiin. Mukana siis Gold Fish snackseja. Yleensä mukana on vielä vähän salaperäisyyttä ja kysyjän nimi on jotenkin arvotuksellisesti mukana, niinkuin tossa noi mun sikinsokin olevat nimikirjaimet! Jesse tosin soitti samantien ton jälkeen Lucalle ja kysyi, että Annikako se kysyi mua just Promiin. Että ei tainnut ihan hirveän vaikea arvoitus olla!!


Ja tässä (Millan ja Hollyn taiteilema) posteri, kun tytöt kävivät kysymässä Trevyniä mun puolesta Olympuksen Sweet Heartseihin.


Sen lisäksi, että kysyminen tansseihin hoidetaan hauskasti, vastaaminen täytyy hoitaa vähintään yhtä mielenkiintoisesti. Tässä Jessen vastaus.


Tanssien ilta menee yleensä samalla kaavalla. Ensin valmistaudutaan ja laittaudutaan ja sitten mennään hakemaan deitit. Tansseihin mennään siis ryhmissä. Deittien hakemisen jälkeen siirrytään joko treffien aktiviteetti osuuteen tai syömään. Aktiviteettina voi olla oikeastaan mitä vaan. Yleisimpä on ehkä luistelu, keilaaminen, trampoliinipaikat, rullaluistelu ja seinäkiipeily. Jossain kohtaan otetaan myös kuvia, ryhmästä, tytöistä ja pojista erikseen sekä tietenkin itse pareista. Lopuksi mennään tansseihin. Tanssit eivät yleensä ole mikään illan kohokohta ja monen mielestä muut osuudet ovat hauskempia. Joskus aktiviteetti on säästetty iltaan. Yleensä ilta jatkuu myöhään yöhön esimerkiksi leffaa katsellen tai vaikkapa porealtaassa porukalla. Lopuksi viedään deitit kotiin ja saatetaan vaikka pussata tai vähintäänkin halata hyvän yön toivotukseksi ja kiitokseksi! Siis jos käytöstapoja löytyy.. Haha

Winter Formal, toiselta nimeltään Winter Prom on nimestäänkin päätellen hyvin formaali ja hieno tilaisuus. Pojat pukeutuvat pukuihin ja tytöt yleensä iltapukuihin. Huomasin tosin, että Utahin konservatiivisesta statuksesta ja Winter Promin formaalista pukukoodista huolimatta tansseissa näkyi ties mitä vesirajaa, hieman liian lyhyttä niin formaaliin tilaisuuteen. Tuli ihan neijän Suomen bileet mieleen haha!:D Mie valitsin kuitenkin pitkän iltapuvun (helkkarin kalliin vielä...), koska enpä pääse tollaisia liian usein pitämään!
Iltapäivällä valmistauduin ja sitten Erin tuli hakemaan mut. Kokoonnuttiin tyttöjen kanssa jonkun talolle (en yhtään muista nimiä..) ja siitä lähdettiin isommalla autolla hakemaan deittejä. Koska Winter Prom oli tyttöjen choice, tytöt hakivat pojat ja järjestivät illan. Mun oli pitänyt ostaa aiemmin kukka pojalle (mikä hitto on ton oikea nimi) ja Jesse oli hommannut mulle käteen tollaisen kukkakoristeen ja siinä hakiessa vaihdettiin niitä. Tarvittiin tosin Jessen äidin apua, kun kummallakaan ei ollut mitään hajua, miten noi laitetaan :D
Kun oltiin haettu meidän deitit, mentiin Lilyn talolle ottamaan kuvia. Otettiin ryhmäkuvat ulkona ja sitten siirryttiin sisälle hengailemaan ja ottamaan kuvia pareista.
Kuvien ottamisen jälkeen lähdettiin syömään johonkin italialaiseen paikkaan, missä meillä oli pöytävaraus. Ravintolasta lähdettiin tansseihin, mitkä järjestettiin jossain suuressa juhlapaikassa. Tansseihin yleensä mennään puolesta tunnista tuntii myöhässä. Tanssipaikalla jytä soi ja ihmiset tanssivat. Jotenkin mulle tuli mieleen vaan ala-asteen ja seiskaluokan mokudisco. Vanhemmat ja opettajat kyttäsivät salin reunoilla ja yrittivät näyttää cooleilta ja bilemusiikin tahdissa ihmiset tanssi sumpussa ja hitaiden tullessa tanssahdeltiim söpösti pyörien awkwardisti ympyrää.. Luulin, että noi oli täysin selvät juhlat, mutta kuulin myöhemmin, että oli siellä jokunen muuta kuin vettä ja limskaa ottanutkin.


Meidän ryhmä oli päättänyt jättää aktiviteetin iltaan, jotta ei tarvitsisi hikoilla ennen tansseja. Mentiin Airbourneen, trampoliinimestaan, pomppimaan ja hillumaan. Taas tuli lapsuusmuistot vain mieleen! Jaksettiin hyppiä siellä parisen tuntia ja siitä jatkettiin jonkun meidän ryhmän tytön luokse katsomaan leffaa porukalla ja juttelemaan. Erin, minä ja Luca ei kuitenkaan jaksettu olla siellä kovin kauaa ja päädyttiin lähtemään joskus yhden kahden aikoihin muiden jäädessä sinne varmaan aamuyöhön asti. Siitä menin Maylisin luokse yöksi, että päästii kertomaan illankulusta, kun oltiin eri ryhmissä niin ei keretty hirveesti juttelemaan illan aikana!

mie ja Rose kun oltiin vaihtamassa tanssikamppeita casuaalimpaan ja trampoliiniystavallisempaan asustukseen!
Helmikuussa ollut Sweet Heart Sadies oli luonteeltaan kovin erilainen kuin Winter Prom. Ei ollut nättejä mekkoja, korkokenkiä eikä liiemmin meikkejäkään. Tähän alkuun sanoisn kuitenkin, että mulla oli sata kertaa kivempaa näissä tansseissa, johtuen siitä, että tällä kertaa olin ihanien tuttujen ihmisten kanssa samassa ryhmässä ja mulla oli ihan super kiva deitti!

Nämä tanssit järjestettiin perjantai-iltana, mikä sinänsä oli typerää, kun piti suoraan koulusta rientää Millan luokse, minne kokoonnuttiin koko porukalla. Meidän ryhmään siis kuului aikalailla sama porukka, joiden kanssa suurimmaksi osin joka viikonloppu hengaillaan. Millan deittinä oli Spencer, Erikka pyysi poikaystäväänsä Joeya, Jasmine oli Noahin kanssa, Nova Ethanin ja mun deittinä oli tosiaan Trevyn. Hengailtiin aluksi Millan luona ja suunniteltiin iltaa. Haluttiin, että koko ryhmällä olisi samanlaiset paidat ja sitten muut keksivät, että pitäisi olla suomalainen teksti, kun ryhmässä kerta on kaksi fabulous suomitypyä. Siispä lähdettiin ostamaan Walmartista XL-kokoiset (Noah otti jonkun XXXXL-kokosen vissiin haha) mustat paidat ja spray-värejä. Sitten mentiin takaisin Millan luokse ja teipillä askarreltiin paitoihin tekstit, mitkä haluttiin niihin (tähän nyt ISO huomio, että ei tosiaan ollut mun tai Millan idea noi tekstit.. Minkä myö sille voidaan, että meijän kaverit on vähän tollasia haha). Sitten sprayattiin paidat ja tuloksena hienot tekstit paidoissa. Kuivateltiin hetki ja sitten vaan päälle photoshootin aika! Otettiin kuvia koko ryhmästä, tytöistä ja pojista erikseen ja sitten vielä pareista. Kuvien oton jälkeen lähdettiin syömään sushia johonkin sushipaikkaan. Ennen tansseihin menoa piipahdettiin sellasella pelisalissa pelailemassa jotain kolikkopelejä XD Sitten mentiin tansseihin, jotka järjestettiin Olympus High Schoolilla. Tuolla tuli taas kunnon ala-asteen disco vibat, kun ihmiset tanssi hulluna massamusiikin tahtiin ja vanhemmat vahti salin reunoilla haha. Oltiin siellä ehkä reilu tunti ja sitten mie, Trevyn, Erikka ja Joey lähdettiin hakemaan ilmaista jäätelöä Trevynin työpaikalta muiden jäädessä vielä tanssimaan. Tavattiin sen jälkeen Spencerin luona hot tuben merkeissä. Ollaan muuten oltu porealtaassa varmaan joka viikonloppu, korvaa melko hyvin saunaa!
Mie lähdin väsymyksen ja huonon olon takia puolen yön jälkeen himaan muiden jäädessä katsomaan leffaa. Oli kyllä tosi kiva ilta, näiden ihmisten kanssa ei voi olla kuin hauskaa!


Tässä nyt way too long selostus jenkkien koulutansseista, mutta toivottavasti kelpasi :) Kysyä saa lisää toki. Mun mielipide high school tansseista on se, että ne on ehkä vähän liian yliarvostettuja. Ne ei oo lukeutunut mun vaihtovuoden kohokohtiin, vaikka toki oli ihan mukavaa kokea vähän jotain erilaistakin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanasti kirjoitettu teksti. :) Olit tosi kaunis sun tanssias-päivänä!

Anonyymi kirjoitti...

Näytätte ton Jessen kanssa niin eleganteilta, vau mikä tyyli sopis gaalaan ku gaalaan! Muutenkin tosi kiinnostava postaus :) Tykkään sun blogissas eniten just siitä kun näet vaivaa postauksen eteen ja kirjoitustaitosi on huikea verrattuna moneen muuhun blogiin. Oot fiksu likka ja sydämellisen oloinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Mun oli ihan pakko kaivaa omat vaihtarikuvat vuodelta keppi ja kirves esille, kun kattelin näitä. Ja voih.. kylläpä sitä tuli ikävä isoon maailmaan. Monta kyyneltä ja paljon isoja, koskettavia muistoja tuli mieleen. Kiitos Annika, että annat meille mahdollisuuden olla sun vaihtariajassa mukana. <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mieletön blogi! :) voiku jaksaisit kirjoittaa useammin.. Ihanat kuvat <3

Annika kirjoitti...

1. Anonyymi: Kiitos paljon! :)

2. Anonyymi: Kiitos aivan todella ihanasta kommentista! Sait mulle hymyn huuleen!:D

3. Anonyymi: Ihana kuulla, etta postaus sai sut muistelemaan omaa vaihtovuottasi :) Vaihtovuosi on mahtavaa ja ikimuistoista aikaa, mutta kylla taalla isossa maailmassakin on ikava sinne pieneen Suomeen, kotiin. Kiitos itsellesi, upeaa kuulla, etta tykkaat lueskella <3

4. Anonyymi: Kiitos paljon! :) Yritan postailla ajan ja resurssien mukaan mahdollisimman paljon. Mun mielest postailen moneen muuhun vaihtariblogiin verrattuna ihan hyvin :D Mutta yritetaan parantaa tahtia!:)