Annika in The USA

Annika in The USA

lauantai 10. elokuuta 2013

Soft Landing Camp: New York

Nyt kaks upeeta päivää New Yorkissa takana. Musta on tuntunut koko ajan, että olisin jossain elokuvassa! Mun ottamat kuvat on ihan kuin jossai NYC-julisteissa ja muutenkin kaikki on jotenkin niin epätodellista. Kuvia tuli muuten jotain tuhat, joten jouduin aikalailla karsimaan niitä.
Ekana päivänä ajeltiin Downtownissa, käytiin katsomassa WTC-tornien paikkaa ja Vapaudenpatsasta. Sen jälkeen käytiin kiertelemässä Little Italya ja China Townia. Loppupäivän saatiin kierrellä omavalitsemissa ryhmissä ympäri Sohoa shoppailemassa ja kattelemassa paikkoja. Meijän sight seeingin vetäjänä oli sellanen hauska mies Dennis ja hän kertoi paljon mielenkiintoisia faktoja New Yorkista, kuten että hodarikioskilla ei käydäkään sopertamaan mitään "I would like to buy a hot dog, please", vaan siinä sanotaan suoraan "give me a dog". Jos sanot ensimmäisellä tavalla, joudut luultavasti maksamaan paljon enemmän, koska turisteja halutaan huijata haha (Kokeiltiin sitä muuten tänään, toisena päivänä, Annukan kanssa ja saatiin kyllä parilla dollarilla hodarit, mutta myyjä kysyi heti mistä ollaan kotoisin:D).
Ihmiset on muuten New Yorkissa tylyjä. Sohossa varsinkin oli melko tylyä porukkaa ja Time Squarella ehkä vähän ystävällisempää. Monet ovat katsoneet närkästyneenä meidän monikymmenpäistä vaihtariporukkaa, kun ollaan kävelty tukkien tie hetkeksi ja muutenkin puhetyyli esim. kassoilla on hyvin tympeä. No, ei se meitä haitannut, kun meillä muuten oli niin kivaa. Kuuma ja kostea ilma kyllä ärsytti ja siksi olikin kivempi kaupoissa tai bussissa, jossa oli ilmastointi.

IMG_2542
IMG_2632
IMG_2693
IMG_2717
IMG_2806
IMG_2820
IMG_2826
IMG_2852
IMG_2853

Tänään eli toisena päivänä New Yorkissa käytiin läpi Uptownia ja Midtownia. Päästiin kiertelemään Central Parkia (tosin hyvin pientä osaa, se kun on niin iso), katsomaan Saint Patrick's Churchia ja Grand Central Terminalia sekä shoppailemaan Time Squarella. Kaikista siisteintä oli kuitenkin käydä Greenwichissä!! Näin siellä Frendit-sarjan talon ja sain tietää Sex and the City-sarjan Mirandan asuneen siellä. Kyseisen sarjan fanina hypin myös innosta, kun Dennis kertoi Sara Jessica Parkerin asuvan oikeastikin siellä!

A piece of heaven
Joo, siis just susta halusin ottaa kuvan!! Naurettiin tälle kuvalle niin kauan:D Yritin meinaan ottaa kuvaa tuosta takana olevasta jätkästä, jolla oli joku ihme show päällä tuolla kadulla. / Funny guy! 
Kaksi blondia jätti taas jälleen kerran huonekortit huoneeseen ja jäi oven taakse.... / Two blondes left keys at a second time to room so they had to wait outside of the door....
Ainiin mulla kävi ekana päivänä yks aika pelottava juttu, mikä taas kertoo new yorkilaisten tylyydestä. Kun olimme tulossa veneeltä, joka vei meidät käymään katsomaan Statue of Liberityä, satuin katsomaan taakseni ja siinä seisoi transseksuaali. Hän kai luuli minun katsoneen häntä pahasti tai jotain, kun kävi huutamaan mulle: "what the fuck are you staring at me?!". Vähänkö mie säikähdin! Juoksin vaan karkuun haha. Jälkeä päin se nauratti, mitä sekopäitä maailmassa riittääkään :D.

New York on kyllä todellakin kokemisen arvoinen paikka. Sen suuruus ihastutti mua. Rakennukset olivat ihan älyttömän kokoisia! Oon kuitenkin enemmän rantalomailija kuin kaupunkilomailija, joten kaksi päivää oli sopivan pitunen mulle. Ajattelin, että mua ahdistaisi ihmistenpaljous, mutta itseasiassa ihmisiä ei ollutkaan niin paljon kuin luulin! Ihmisiä tuntui kuitenkin olevan ympäri maailmaa ja New York vaikutti sellaiselta maailman kohtauspaikalta.
Musta oli kiva kierrellä New Yorkia Denniksen johdolla, kun hän oikeasti tietää tästä kaupugista. En ostellut paljoakaan, koska pelkään liikakiloja matkalaukussa, eikä mun lompakkokaan oikein tukenut shoppailua. Sohossa olisi ollut kiva shoppailla (käytiin siellä siis ekana päivänä), kun ei ollut jonoja lähes ollenkaan ja kauppoja taas oli vaikka kuinka paljon. Ehkä sitten ensi kerralla! Tykkäsin kuitenkin kierrellä täällä, koska New York on niin mielettömän upea. Tulevat vaihtarit, suosittelen kyllä valitsemaan Exploriuksen järjestöksi, kun sen kautta pääsee tällaiselle matkalle!

Huomenna (oikeastaan tänään) matka jatkuu Salt Lake Cityyn! Mua vähän jännittää lentäminen, kun ollaan Annukan kanssa aika hölmöjä noissa jutuissa ja Floridaan lentävä Larikaan ei ole meijän apuna huomenna.
En kuitenkaan malttaisi millään odottaa, että tapaan mun uuden perheen ekaa kertaa. Pitäisi varmaan alkaa kohta pakata, mutta musta tuntuu, että valvotaan niin myöhään, että ehtiihän tässä vielä! :)

Two days in New York City wee absolutely awesome! Weather was quite hot and people kind of rude but I had lots of fun with other exchange students. On first day we had a sight seeing in Downtown. We saw for example the Statue of Liberity and we were hanging in Chinatown and Little Italy. After that we made some shoppings in Soho.
On Thursday, the second day, we had a sight seeing in Uptown and Midtown. We were walking around Central Park and after that we saw Saint Patrick's Church. We also were walking in Greenwich. It was awesome to see places where some TV-programs like Sex and The City and Friends have filmed. After it we went to Midtown and made some shopings in Time Square. It was so cool!

Tomorrow (actully today) I'll meet my host family at the first time. I'm so excited but also a bit nervous. Let's see will I and my friend Annukka catch our flights and find to Salt Lake City! 

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia! Ihanaa vaihtarivuotta &kaikea hyvää sulle! :)

Elisa kirjoitti...

Oiii näyttää NIIN ihanalta!! Vitsit en malta enää oottaa että itekkin pääsen 15 päivän päästä tonne!!! :D

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on varmaan ollut ihan mielettömän upeet kaks päivää siellä! Näyttää tosi hienolle, mut pitäähän se silti itse kokea ja oon varmaan ite lähdossä vaihtoon myöhemmin ja explorius vaikuttaa mulle parhaiten sopivalta järjestöltä! Oon niin ilonen sun puolesta kun sait tommosen mahollisuuden lähtee! :) Hyvää lentomatkaa Salt Lake Cityyn ja parasta vuotta sulle! Vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä! :)

WILMA kirjoitti...

eikä, mulle tuli niin ikävä jenkkejä ! vaikka olinkii siellä vaan viikon :D
muthei pidä huippureissu ! :)

Lotta Viirlas kirjoitti...

Iha mahtava kuva toi yks tuli itelläki naurut :D ja vitsit nyki näyttää nii upeelt en malta oottaa et ite pääsen kans ! ja hyvää vaihtovuotta vaihtovuotta, pidä kivaa!:)

Demi A. kirjoitti...

Vautsi! Upean näköstä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko tolla annukalla ja larilla blogia? Voitko linkata..

Jaakkox kirjoitti...

Hei vähä siistei kuvii :o :D

http://we-were-borntodie.blogspot.fi/

Annika kirjoitti...

1. Anonyymi: Paljon kiitoksia sulle!!:)

Elisa: Tuol oli aivan huippua, koko ajan sai ihmetellä tota upeeta kaupunkia! Tsemppiä lähtöön!:)

2. Anonyymi: New Yorkissa oli aivan mahtavaa! Seura oli parasta!:D Lähde ihmeessä vaihtoon, jos tuntuu siltä. Monet empii, ja jättää lähtemättä ja sit katuu :/ Tähän mennessä mulla on ollut ihan huippua täällä. Ja exploriusta kyllä suosittelen!:p Kiitos paljon <3

WILMA: Noni, eikun uutta reissua varaamaan!;D Mie pidän!:)

Lotta Viirlas: Haha naurettii varmaa puol tuntii meijän porukan kans tolle ja nyt ku katoin sen uuestaa ni nauroin taas!:D ihanaa vaihtovuott myös sulle! :)

Demi A.: Sanos muuta!!:)

3. Anonyymi: Kummallakaan ei ole blogia :)

Jaakkox: New York on tosi siisti kaupunki!:)

Anonyymi kirjoitti...

oon ihan randomi, mutta pakko nauraa kun olin vuonna 2009 vaihtarina ASSEn kautta Japanissa ja samaisena vuonna meidän järjestön nimestä tuli juurikin Explorius. :DD Se kuulosti sillon ekalla kerralla ihan joltain Harry Potterin loitsulta.

Annika kirjoitti...

Aijaa, en tiennykaan tollasta!:D